17 november 2020Nyhet

Bildregn över nya Sergelhuset

Fastighetsvärlden har blivit inbjudna till en rundtur i nya Sergelhuset, där vi har ritat entréer, trapphus, co-working-platser, huvudkontor och loungeytor för Vasakronan. Projektet är inte helt färdigställt i dagsläget, men en kan ändå se hur formspråket välkomnar framtida hyresgäster. 

Sergel Arena och Vasakronans huvudkontor är två prestigeprojekt som Kanozi Inredning & Design har arbetat fram och fortfarande arbetar med, sammanlagt 6000m². Vi har tidigare skrivit om Sergel Arena och även om att huset har prisats för sitt hållbarhetstänk. För att läsa mer om projektet och få följa med in i det ännu inte invigda Sergelhuset, föreslår vi att ni klickar er vidare till Fastighetsvärldens reportage och generösa bildregn.

Här syns det gamla bankvalvet som bevarats sedan tiden då SEB huserade i lokalerna.

Foto: Jerker Wredenmark, Fastighetsvärlden.

Fler nyheter

12 januari 2021Hållbarhet

Prisat projekt och nischad rekrytering för Kanozi

Arkitekten.se uppmärksammar Kanozi Arkitekter genom att blicka både bakåt och framåt i tiden. Dels för det prisade stadsplaneringsprojektet Masthuggskajen som vann Årets Citylab i Sweden Green Buildning Awards i höstas, dels för Kanozis nischade rekrytering av simuleringsingenjören Love Berger-Vieweg, som med sin kunskap hjälper Kanozi Arkitekter att bli bättre på att rita hållbara projekt och minska koldioxidutsläppen.

Alla nyheter