24 juni 2020Nyhet

Bygglov i Halmstad

I dagarna fick vi godkänt bygglov för Kvarter Västra Allén tillsammans med Skanska i Halmstad. Projektet är ett bostadskvarter på totalt 15 800m² som vi arbetar med från förstudie till färdigställande. 

Västra Allén är ett modernt flerbostadshus med traditionella material som tegel och aluminium. Med få färgval i gråskala känns uttrycket okonstlat och ger utrymme för de mer karaktäristiska burspråken med förskjuten nock. Bostadshusen omsluter en gemensam gård och erbjuder 122 lägenheter med ett storleksspann om 1-5 rok.
– Det var roligt att få besked om grönt ljus för bygglov innan semestern. Vi är många på Malmökontoret som har jobbat med det här projektet och lyckats få det fint i hamn, säger Claus Uldal, uppdragsledande arkitekt på Kanozi Arkitekter i Malmö.

Området, som heter Västra Förstaden, är under utveckling från industriverksamheter till blandad bebyggelse med en större andel bostäder. Det har ett unikt läge i Halmstad som både är stadsnära och har naturen alldeles inpå.
– Vi startar upp bygghandlingarna i höst, men försäljning av bostadsrätterna startar redan i sommar, berättar Sandra Westergaard, handläggande arkitekt på Kanozi Arkitekter i Malmö.

Läs mer och se fler bilder om projektet här.

Fler nyheter

Alla nyheter