29 maj 2020Nyhet

Byggnationen av E.Ons nya huvudkontor är igång

I dagarna togs det första spadtaget för E.Ons nya huvudkontor i Malmö. Ett projekt som vi på Kanozi Arkitekter utvecklat och tagit fram i nära samarbete med fastighetsägaren Castellum.

– Vi är mycket stolta över att fått förtroendet att skapa framtidens energieffektiva kontor för ett kraftbolag i framkant, säger Daniel Hohenthal, ansvarig arkitekt och huvudägare på Kanozi Arkitekter.

Byggnaden blir ett nytt landmärke i Malmö, nära centralstationen i Nyhamnen där konceptet är utformat för att tillfredsställa de krav och behov som behövs för framtidens hållbara arbetsplats om 25 000 m². Med modern arkitektur av böljande fasader som kombinerar trä, glas och tegel, ges ett urbant uttryck och en position som binder ihop Vintergatan till ett trivsamt stråk.

– Vi vill passa på att gratulera och lyckönska Skanska som fått förtroendet att bygga huset. Självklart hade vi gärna velat genomföra bygghandlingen, men får nu gratulera Sweco till uppdraget att förvalta idéerna i bygghandlingskedet, hälsar Johan Norén, arkitekt och huvudägare på Kanozi Arkitekter.

Om drygt två år beräknas byggnaden stå färdig för inflytt.
Illustrationer: Adore Adore

Fler nyheter

1 juli 2020Pressmeddelande

Kanozi ritar Riksbyggens nya kvarter på Masthuggskajen

Kanozi Arkitekter vann det parallella uppdraget för Riksbyggens kommande satsning på Masthuggskajen i Göteborg. Detta är en viktig pusselbit i att förverkliga denna stadsdel och ett av de mest synliga bidragen med sitt läge längs med Första Långgatan. Detta kvarter bildar länken mellan det etablerade och attraktiva området Långgatorna- Linné, in i det nya som nu håller på att växa fram ner mot vattnet.

Alla nyheter