29 maj 2020Nyhet

Byggnationen av E.Ons nya huvudkontor är igång

I dagarna togs det första spadtaget för E.Ons nya huvudkontor i Malmö. Ett projekt som vi på Kanozi Arkitekter utvecklat och tagit fram i nära samarbete med fastighetsägaren Castellum.

– Vi är mycket stolta över att fått förtroendet att skapa framtidens energieffektiva kontor för ett kraftbolag i framkant, säger Daniel Hohenthal, ansvarig arkitekt och huvudägare på Kanozi Arkitekter.

Byggnaden blir ett nytt landmärke i Malmö, nära centralstationen i Nyhamnen där konceptet är utformat för att tillfredsställa de krav och behov som behövs för framtidens hållbara arbetsplats om 25 000 m². Med modern arkitektur av böljande fasader som kombinerar trä, glas och tegel, ges ett urbant uttryck och en position som binder ihop Vintergatan till ett trivsamt stråk.

– Vi vill passa på att gratulera och lyckönska Skanska som fått förtroendet att bygga huset. Självklart hade vi gärna velat genomföra bygghandlingen, men får nu gratulera Sweco till uppdraget att förvalta idéerna i bygghandlingskedet, hälsar Johan Norén, arkitekt och huvudägare på Kanozi Arkitekter.

Om drygt två år beräknas byggnaden stå färdig för inflytt.
Illustrationer: Adore Adore

Fler nyheter

12 januari 2021Hållbarhet

Prisat projekt och nischad rekrytering för Kanozi

Arkitekten.se uppmärksammar Kanozi Arkitekter genom att blicka både bakåt och framåt i tiden. Dels för det prisade stadsplaneringsprojektet Masthuggskajen som vann Årets Citylab i Sweden Green Buildning Awards i höstas, dels för Kanozis nischade rekrytering av simuleringsingenjören Love Berger-Vieweg, som med sin kunskap hjälper Kanozi Arkitekter att bli bättre på att rita hållbara projekt och minska koldioxidutsläppen.

Alla nyheter