6 februari 2020Nyhet, Projekt

Byggstart för Natrium

Idag offentliggjordes byggstarten av vårt Life Science-relaterade projekt för Göteborgs Universitet/Akademiska Hus på Medicinareberget i Göteborg. Även projektets namn offentliggjordes i samband med byggstarten – Natrium. (Tidigare benämnt som Natlife på vår webb).

Om ungefär tre år beräknas Natrium stå klart och öppna upp sina 32 000 m2 för drygt 3000 studenter och 600 doktorander och professorer. Det är här framtidens forskning, utbildning och samverkan ska mötas under ett och samma tak, bland avancerad labbmiljö, flexibla undervisningslokaler och trivsamma kontor.

– Natrium kommer att bli en viktig mötesplats med korta avstånd mellan naturvetenskaplig och medicinsk forskning och utbildning, säger Eva Wiberg, rektor vid Göteborgs universitet.

Natrium består av två huskroppar i sju våningsplan samt en central del som bland annat rymmer ett atrium som kommer att utgöra en kreativ och social kärna mellan husen. Lokalerna får en flexibel utformning så att de ska kunna ändras utefter universitetets framtida behov. Exteriört tar huset hänsyn till den befintliga bebyggelsen uppe på Medicinareberget och samspelar väl med Medicinarelängan som arkitekten Klas Anshelms skapade på 50-talet.

Vill du veta mer och se fler bilder? Läs mer om projektet här!

Bildkälla: Råformat/Kanozi Arkitekter

Fler nyheter

Alla nyheter