6 februari 2020Nyhet, Projekt

Byggstart för Natrium

Idag offentliggjordes byggstarten av vårt Life Science-relaterade projekt för Göteborgs Universitet/Akademiska Hus på Medicinareberget i Göteborg. Även projektets namn offentliggjordes i samband med byggstarten – Natrium. (Tidigare benämnt som Natlife på vår webb).

Om ungefär tre år beräknas Natrium stå klart och öppna upp sina 32 000 m2 för drygt 3000 studenter och 600 doktorander och professorer. Det är här framtidens forskning, utbildning och samverkan ska mötas under ett och samma tak, bland avancerad labbmiljö, flexibla undervisningslokaler och trivsamma kontor.

– Natrium kommer att bli en viktig mötesplats med korta avstånd mellan naturvetenskaplig och medicinsk forskning och utbildning, säger Eva Wiberg, rektor vid Göteborgs universitet.

Natrium består av två huskroppar i sju våningsplan samt en central del som bland annat rymmer ett atrium som kommer att utgöra en kreativ och social kärna mellan husen. Lokalerna får en flexibel utformning så att de ska kunna ändras utefter universitetets framtida behov. Exteriört tar huset hänsyn till den befintliga bebyggelsen uppe på Medicinareberget och samspelar väl med Medicinarelängan som arkitekten Klas Anshelms skapade på 50-talet.

Vill du veta mer och se fler bilder? Läs mer om projektet här!

Bildkälla: Råformat/Kanozi Arkitekter

Fler nyheter

1 september 2021Nyhet

Ofrivillig ensamhet kan undvikas med rätt arkitektur

Gemensamhetsboendet BonTop i Mölnlycke är en boendeform för människor över 55 år, där hälsa och social hållbarhet varit ledorden för det arkitektoniska konceptet. Dagens forskning visar att en social och aktiv samvaro är hälsoförebyggande, och det har vi tagit fasta på när vi arbetat fram BonTop. Här frodas granngemenskap och ett aktivt liv i kvarterets kärna – den subtropiska trädgården med varierande mötesplatser för olika behov.

20 augusti 2021Nyhet

Höga krav på arkitektur när det privata blir publikt

Det ställs höga krav på god fasadgestaltning och god bostadskvalitet i centrala bostadsprojekt. De privata hemmen blir också blir en del av den publika staden. Den goda bostaden är en viktig angelägenhet för hela samhället. Det vi bygger formar oss under lång tid framöver. Vad gäller fasadgestaltning, dras åsikterna isär. Vårt svar på god arkitektur är att förädla stadsbilden för människor i staden, ett exempel på detta är Brf Sydney, längs Masthuggskajen i Göteborg.

Alla nyheter