28 september 2020Nyhet, Projekt

Ett nytt landmärke i Kristianstad

Kanozi har ritat ett elegant och miljövänligt bostadsrättshus i ett av Skånes mest anrika städer åt Wästbygg. Fokus ligger på lägenheternas stora, sociala planlösningar och de generösa balkongerna med en fantastisk utsikt mot både natur och stadskärna.

– Huset kallas för No.12 och är ett vertikalt, skarpt och rent hus med en markant volym som positionerar sig i sitt sammanhang, berättar Claus Uldal, arkitekt på Kanozi Arkitekter.

Huset med sina tolv våningar tar hänsyn till kringliggande hus och omgivningar genom en slank och elegant design. Det är ett självklart landmärke som står ut med sin iögonfallande höjd och markerar sig utan pardon på ett vertikalt sätt i stadsrummet. För att vara stor och ståtlig är No.12 en inbjudande pjäs i ett av Kristianstads bästa lägen där stor vikt har lagts vid att inte visa ryggen åt något håll, därför har huset ingen tydlig baksida. Exteriört är huset klädd i vit betong och ett rostrött skärmtegel med detaljer i vit korrigerad plåt och glas. Interiört pratar de stora, sociala ytorna med varann och har direkt anslutning till lägenheternas balkonger med ett attraktivt hörnläge. Framtida boende har en rad diskreta materialval att välja mellan, som utstrålar en tidlös elegans, samtidigt som det finns utrymme och bredd för att göra personliga val.

Svanenmärkt
No.12 är ett Svanenmärkt bostadsrättshus. Miljömärkningen är världsledande på produkter och bostäder med fokus på kvalitet, miljö och hållbarhet. Förutom att bo i en miljövänlig bostad som är bra för både människa och planet, är No.12s Svanenmärkning en kvalitetssäkring av byggnaden i sig vad gäller miljöprestanda och miljöengagemang.

Se mer av projektet här!

Fler nyheter

1 september 2021Nyhet

Ofrivillig ensamhet kan undvikas med rätt arkitektur

Gemensamhetsboendet BonTop i Mölnlycke är en boendeform för människor över 55 år, där hälsa och social hållbarhet varit ledorden för det arkitektoniska konceptet. Dagens forskning visar att en social och aktiv samvaro är hälsoförebyggande, och det har vi tagit fasta på när vi arbetat fram BonTop. Här frodas granngemenskap och ett aktivt liv i kvarterets kärna – den subtropiska trädgården med varierande mötesplatser för olika behov.

20 augusti 2021Nyhet

Höga krav på arkitektur när det privata blir publikt

Det ställs höga krav på god fasadgestaltning och god bostadskvalitet i centrala bostadsprojekt. De privata hemmen blir också blir en del av den publika staden. Den goda bostaden är en viktig angelägenhet för hela samhället. Det vi bygger formar oss under lång tid framöver. Vad gäller fasadgestaltning, dras åsikterna isär. Vårt svar på god arkitektur är att förädla stadsbilden för människor i staden, ett exempel på detta är Brf Sydney, längs Masthuggskajen i Göteborg.

Alla nyheter