28 september 2020Nyhet, Projekt

Ett nytt landmärke i Kristianstad

Kanozi har ritat ett elegant och miljövänligt bostadsrättshus i ett av Skånes mest anrika städer åt Wästbygg. Fokus ligger på lägenheternas stora, sociala planlösningar och de generösa balkongerna med en fantastisk utsikt mot både natur och stadskärna.

– Huset kallas för No.12 och är ett vertikalt, skarpt och rent hus med en markant volym som positionerar sig i sitt sammanhang, berättar Claus Uldal, arkitekt på Kanozi Arkitekter.

Huset med sina tolv våningar tar hänsyn till kringliggande hus och omgivningar genom en slank och elegant design. Det är ett självklart landmärke som står ut med sin iögonfallande höjd och markerar sig utan pardon på ett vertikalt sätt i stadsrummet. För att vara stor och ståtlig är No.12 en inbjudande pjäs i ett av Kristianstads bästa lägen där stor vikt har lagts vid att inte visa ryggen åt något håll, därför har huset ingen tydlig baksida. Exteriört är huset klädd i vit betong och ett rostrött skärmtegel med detaljer i vit korrigerad plåt och glas. Interiört pratar de stora, sociala ytorna med varann och har direkt anslutning till lägenheternas balkonger med ett attraktivt hörnläge. Framtida boende har en rad diskreta materialval att välja mellan, som utstrålar en tidlös elegans, samtidigt som det finns utrymme och bredd för att göra personliga val.

Svanenmärkt
No.12 är ett Svanenmärkt bostadsrättshus. Miljömärkningen är världsledande på produkter och bostäder med fokus på kvalitet, miljö och hållbarhet. Förutom att bo i en miljövänlig bostad som är bra för både människa och planet, är No.12s Svanenmärkning en kvalitetssäkring av byggnaden i sig vad gäller miljöprestanda och miljöengagemang.

Se mer av projektet här!

Fler nyheter

12 januari 2021Hållbarhet

Prisat projekt och nischad rekrytering för Kanozi

Arkitekten.se uppmärksammar Kanozi Arkitekter genom att blicka både bakåt och framåt i tiden. Dels för det prisade stadsplaneringsprojektet Masthuggskajen som vann Årets Citylab i Sweden Green Buildning Awards i höstas, dels för Kanozis nischade rekrytering av simuleringsingenjören Love Berger-Vieweg, som med sin kunskap hjälper Kanozi Arkitekter att bli bättre på att rita hållbara projekt och minska koldioxidutsläppen.

Alla nyheter