17 juni 2020Första spadtaget, Nyhet

Första pålslaget för BonTop

Nu är bygget av Sveriges första BonTop igång. Detta Kanozi-ritade bygge ska ta plats i Mölnlycke och erbjuda ett energi- och miljösmart bekvämlighetsboende för personer över 55 år – där miljö, hållbarhet, gemenskap och aktivitet är i fokus.

Förutom 87 moderna och exklusiva lägenheter med en varierande storlek mellan 40-99 m², kommer de boende ha tillgång till en Spa-anläggning med gym, pool, bastu och en subtropisk trädgård året om i ett gemensamt atrium fyllt av grönska. Det blir ett unikt centrumboende med all tänkbar bekvämlighet och stort fokus på social gemenskap. Huset får en omväxlande fasad i tegel och träpanel, samt ett låglutande sedumtak.

Beställare är Bo Aktivt i Sverige AB och lägenheterna förmedlas av Svensk Fastighetsförmedling i Mölnlycke och beräknas stå klart för inflyttning våren 2022.

 

Fler nyheter

12 januari 2021Hållbarhet

Prisat projekt och nischad rekrytering för Kanozi

Arkitekten.se uppmärksammar Kanozi Arkitekter genom att blicka både bakåt och framåt i tiden. Dels för det prisade stadsplaneringsprojektet Masthuggskajen som vann Årets Citylab i Sweden Green Buildning Awards i höstas, dels för Kanozis nischade rekrytering av simuleringsingenjören Love Berger-Vieweg, som med sin kunskap hjälper Kanozi Arkitekter att bli bättre på att rita hållbara projekt och minska koldioxidutsläppen.

Alla nyheter