17 juni 2020Första spadtaget, Nyhet

Första pålslaget för BonTop

Nu är bygget av Sveriges första BonTop igång. Detta Kanozi-ritade bygge ska ta plats i Mölnlycke och erbjuda ett energi- och miljösmart bekvämlighetsboende för personer över 55 år – där miljö, hållbarhet, gemenskap och aktivitet är i fokus.

Förutom 87 moderna och exklusiva lägenheter med en varierande storlek mellan 40-99 m², kommer de boende ha tillgång till en Spa-anläggning med gym, pool, bastu och en subtropisk trädgård året om i ett gemensamt atrium fyllt av grönska. Det blir ett unikt centrumboende med all tänkbar bekvämlighet och stort fokus på social gemenskap. Huset får en omväxlande fasad i tegel och träpanel, samt ett låglutande sedumtak.

Beställare är Bo Aktivt i Sverige AB och lägenheterna förmedlas av Svensk Fastighetsförmedling i Mölnlycke och beräknas stå klart för inflyttning våren 2022.

 

Fler nyheter

1 juli 2020Pressmeddelande

Kanozi ritar Riksbyggens nya kvarter på Masthuggskajen

Kanozi Arkitekter vann det parallella uppdraget för Riksbyggens kommande satsning på Masthuggskajen i Göteborg. Detta är en viktig pusselbit i att förverkliga denna stadsdel och ett av de mest synliga bidragen med sitt läge längs med Första Långgatan. Detta kvarter bildar länken mellan det etablerade och attraktiva området Långgatorna- Linné, in i det nya som nu håller på att växa fram ner mot vattnet.

Alla nyheter