22 juni 2020Nyhet

Från detaljplan till inflytt

Kanozi Arkitekter har varit med hela vägen och utformat Kvarteret Lanternan i Limhamn tillsammans med Skanska. Husen består av 105 lägenheter på bästa läge i Limhamns Sjöstad med utsikt över sundet.

– Som arkitekt är det roligt att få följa projekt från detaljplanearbete till ett färdigt hus, säger Marcus Hultberg, ansvarig arkitekt på Kanozi.

Kanozi började arbeta med Kvarteret Lanternan för fyra år sedan, men innan dess jobbade vi med detaljplanen för hela Cementen-området i Limhamn. Projektet består av två bostadshus i vitt tegel och glaserat skärmtegel med inslag av grå partier av rå betong – inspirerat av kalkbrottets färger och Limhamns och Skanskas historia med cementindustrin.

Bostadshusen har en gemensam yta på 13 750 m² och erbjuder en flexibel rad av storlekar från ettor till femmor. Med generösa ljusinsläpp och fokus på den unika utsikten mot Öresundsbron, är även husen Svanenmärkta för omtanke om både miljö och människa.

Husens ljusa fasader flirtar med närliggande Ribbersborgs uppskattade funkishus och den gemensamma gården erbjuder sällskapsytor med sittplatser och gröna oaser. Se fler bilder och läs mer om projektet här.

Fler nyheter

1 juli 2020Pressmeddelande

Kanozi ritar Riksbyggens nya kvarter på Masthuggskajen

Kanozi Arkitekter vann det parallella uppdraget för Riksbyggens kommande satsning på Masthuggskajen i Göteborg. Detta är en viktig pusselbit i att förverkliga denna stadsdel och ett av de mest synliga bidragen med sitt läge längs med Första Långgatan. Detta kvarter bildar länken mellan det etablerade och attraktiva området Långgatorna- Linné, in i det nya som nu håller på att växa fram ner mot vattnet.

Alla nyheter