HR-ansvarig

Vi är ett av Sveriges snabbast växande arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden och samhället. Vår kompetens och affärsområden rymmer både arkitektur och samhällsplanering, liksom högkvalitativ inredningsdesign. Hos oss möter du människor som förespråkar lagarbete, där vår styrka kopplas till erfarenhet och lyhördhet. Och där vi ständigt utmanar varandra och våra beställare till att skapa en hållbar värld som vi kan efterlämna till nästa generation. För att trivas och lyckas i rollen som HR-ansvarig tror vi att du behöver vara en naturlig ledare med energi och passion för att vara med att utveckla ett ägarlett konsultbolag till att fortsatt vara det lilla företaget, men med det stora företagets muskler.

 

Din roll
Som HR-ansvarig hos Kanozi erbjuds du en kreativ, omväxlande och verksamhetsnära roll. Inom verksamheten kommer det att vara du som bär huvudansvaret för organisering, planering och utveckling av administrativa- och HR-relaterade processer och metoder utifrån gemensamma riktlinjer. Du är ett stabilt stöd och bollplank till Kanozis chefer och VD i den dagliga verksamheten och du kommer att driva och ansvara för utvecklingsprojekt för att förstärka och etablera HR-funktionen på företaget.

Du kommer löpande vara med och utveckla och uppdatera samtliga flöden/processer som ingår inom HR. I rollen kommer du bland annat ha det övergripande ansvaret inom kultur/värdegrunder, rekryteringsstrategi, arbetsmiljöfrågor, ledar- och medarbetarutveckling, lönebildning och övriga personalfrågor. Du leder och utvecklar frågor och tar fram rapporter kring uppföljningar, analyser och beslutsunderlag. Som person måste du trivas med att hantera stora och små frågor och gilla att ta egna beslut. Du är inte rädd för att ha en egen åsikt och gillar att bli utmanad och ifrågasatt.

Då du är ensam inom HR sker arbetet både på en operativt och strategisk nivå med ett brett HR-perspektiv. Som HR-ansvarig rapporterar du till VD:n Helene och du kommer vara placerad i Göteborg men arbeta för hela Kanozis verksamhet vilket medför kontoren i Stockholm och Malmö också.

Din bakgrund
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att skapa och utveckla HR- och verksamhetsstöd och troligtvis har du en akademisk examen inom ekonomi eller HR. Du har minst fem års erfarenhet av brett, självständigt och professionellt HR-arbete på både strategisk och operativ nivå. Vi tror att du har arbetat några år i en bred generalistroll eller HR-chefsroll där du har ansvarat för HR i olika miljöer och projekt.

Din bakgrund medför att du har varit med och utvecklat strategier, arbetssätt och processer samt att du har även fått erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt. Som person tror vi att du drivs av att arbeta inom ett medelstort tillväxtbolag där du får vara med och påverka och komma med nya infallsvinklar. Vi blir extra glada om du tidigare har arbetat inom en liknande kreativ miljö eller bransch. Du talar och skriver obehindrat på svenska och gärna på engelska.

Personligheten är jätteviktig och för att axla rollen har du en ansvarstagande och diplomatisk personlighet som smittar av sig på dina kollegor. Du sätter stolthet i att synliggöra utvecklingsmöjligheter och driver dina projekt hela vägen i mål och tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Det krävs därför att du är trygg i din kompetens, är resultatinriktad och har intresse för att alltid sätta verksamheten i fokus. Du är har ett positivt förhållningssätt och trivs med att vara stöd och bollplank till chefer och medarbetare.

Vi anser det meriterande om du tidigare har varit involverad i ekonomiska frågor rörande redovisning, månadsbokslut eller årsbokslut.

Mer om tjänsten och rekryteringsprocessen
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Clara Forsberg, clara.forsberg@thepace.se.

Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.wise.se och du får då svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Göteborg
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdatum: 4 juli 2021