7 december 2020Projekt

Inuti Citygate

Om drygt två år beräknas Nordens högsta kontorshus – Citygate – stå klart, men för den nyfikne tänkte vi visa vad som planeras inuti den 144 meter höga byggnaden, närmare bestämt den välkomnande entrén, som Kanozi Inredning & Design har arbetat med.

Med 42 000 m² flexibla kontorsytor fördelat över 36 våningar, blir byggnaden inte bara unik i sin storlek. Även interiören speglar Citygates unika tänk kring hållbarhet och kvalitet.
– Vi har valt att arbeta med uthålliga materialval, alltså motsatsen till det massproducerade, berättar Pia-Cally Wendt, inredningsarkitekt på Kanozi Inredning & Design.
Kan du ge förslag på dessa materialval?
– Bland annat har vi designat en receptionsdisk där vi använt oss av spill från produktionen av träribbor till räcken och väggar. Vi ser även över hur vi kan ta tillvara och återbruka på kalksten från det stengolv som läggs, säger Pia-Cally Wendt.

Rent inredningsmässigt har Kanozi valt möbelgrupper som har högt, estetiska kvalitéer som nästan fungerar som skulpturer vid entrén. Och en design som ger en stark känsla av gediget hantverk. Interiören speglar en av Skanskas ledande tankar kring Citygate – att byggnaden ska vara hållbar både socialt och miljömässigt, samt bry sig om sina hyresgäster och bidra till att göra Göteborg till en ännu bättre stad att leva och bo i. Framförallt är tanken att Citygate ska erbjuda arbetsplatser som människor vill gå till varje dag – bli inspirerad av, känna sig kreativ på och frambringa lust till goda affärsidéer.

Är du intresserad av att skapa ditt drömkontor här?
Mer information och kontakt kring uthyrning hittar du på Citygategbg.se
Du kan också klicka dig vidare in på vår projektsida.

Fler nyheter

Alla nyheter