31 augusti 2020Nyhet

Kanozi Arkitekter växer kraftigt i Stockholm

Johan Casselbrant, kontorschef Stockholm och huvudägare av Kanozi Arkitekter.

För drygt ett år sedan flyttade Stockholmskontoret till större lokaler och växte även i personalstyrka med ökad kompetens och gedigen erfarenhet. Tack vare detta, kunde bygghandlingsprojekteringen av prestigeprojektet Sickla Station flyttas från huvudkontoret i Göteborg till Västerlånggatan i Stockholm.

– Vi fick uppdraget att rita Sickla Station av byggherren Atrium Ljungberg. Och för att kunna möta deras omfattande krav och önskemål i detta projekt har vi byggt upp ett komplett arkitektkontor i Stockholm som kan hantera allt från tidiga skisser, projektutveckling och hyresgästanpassningar i ett brett spektrum till detaljerad bygghandlingsprojektering i delad generalentreprenad-form, säger Johan Casselbrant, huvudägare på Kanozi Arkitekter och kontorschef för Stockholmskontoret.

Från anonyma till förstahandsval
Projektet med Sickla Station är det första samarbetet mellan Kanozi Arkitekter och Atrium Ljungberg.
– Det är alltid kul med nya arkitekter, vi hade ingen aning om att Kanozi fanns på Stockholmsmarknaden innan, säger Marcus Bågenvik, projektchef på Atrium Ljungberg.
Intressant att ni valde att arbeta med Kanozi Arkitekter utan tidigare kännedom, hur kommer det sig?
– Ja, helt enkelt för att de vann en tävling där vi och Nacka kommun tyckte att deras förslag var bäst. Rent spontant så är dem vi jobbar med på Kanozi Arkitekter både lyhörda och professionella. För vår del lägger vi även stor vikt vid personliga relationer, då brukar det alltid bli ett bra slutresultat, säger Marcus Bågenvik.

arkitekt stockholm
Sickla Station av Kanozi Arkitekter. Illustration: TMRW.

Projekten i Stockholm
Sickla Station blir ett unikt och 23-våningar högt landmärke i Nacka kommun med ett fantastiskt läge, tack vare den nya tunnelbanan med enbart sju minuters restid till station Kungsträdgården och Stockholms innerstad. Det blir en modern och synlig byggnad med en arkitektonisk inspiration hämtad från det industriella arvet i Sickla och de gamla Atlas Copco-byggnaderna. Det nya huset kommer att innehålla både handel, service, caféer och restauranger samt en hel del kontorsytor. På plan 11 planeras det för uteserveringar med ett fantastiskt utsiktsläge ut över en stor del av södra Stockholm.  Huset tar hänsyn till kringliggande byggnader, men kompletterar med sin form och funktion i det nya Nacka som just nu befinner sig i en expansiv fas med nybyggnad av bostäder och förtätning av stadsdelen.

Parallellt med projektet i Sickla jobbar Kanozi-kontoret med bostads-och stadsutveckling på flera ställen i Storstockholm, samt omfattande co-working-och kontorsinredning av bland annat Sergel-kvarteren med Vasakronan som beställare.

 

Fler nyheter

1 september 2021Nyhet

Ofrivillig ensamhet kan undvikas med rätt arkitektur

Gemensamhetsboendet BonTop i Mölnlycke är en boendeform för människor över 55 år, där hälsa och social hållbarhet varit ledorden för det arkitektoniska konceptet. Dagens forskning visar att en social och aktiv samvaro är hälsoförebyggande, och det har vi tagit fasta på när vi arbetat fram BonTop. Här frodas granngemenskap och ett aktivt liv i kvarterets kärna – den subtropiska trädgården med varierande mötesplatser för olika behov.

20 augusti 2021Nyhet

Höga krav på arkitektur när det privata blir publikt

Det ställs höga krav på god fasadgestaltning och god bostadskvalitet i centrala bostadsprojekt. De privata hemmen blir också blir en del av den publika staden. Den goda bostaden är en viktig angelägenhet för hela samhället. Det vi bygger formar oss under lång tid framöver. Vad gäller fasadgestaltning, dras åsikterna isär. Vårt svar på god arkitektur är att förädla stadsbilden för människor i staden, ett exempel på detta är Brf Sydney, längs Masthuggskajen i Göteborg.

Alla nyheter