11 november 2020Nyhet

Kanozi har ritat Arena Sergel för Vasakronan

Co-work-satsningen Arena Sergel för Vasakronan blir en smart och flexibel förlängning av det egna kontoret med bästa cityläget vid Sergels Torg i Stockholm. Kanozi Inredning & Design har ritat interiör och entréer som flirtar med platsens 60-tals historia.

Kvarteret som utgör nya Sergelhuset uppfördes från början åt Skandinaviska Enskilda Banken och utvecklingen av Sergels torg på 60-talet. Kanozi Inredning & Design har flirtat med platsens historia och behållit delar av den tidigare inredningen som ett medvetet val och hållbarhetstänk. Originaldetaljer och konstverk från tidigare livsepoker har bevarats och fått nytt liv i de nya välkomnande och inkluderande lokalerna. Med varma, taktila material och oväntade kombinationer av inredning, har en omfamnande atmosfär skapats som en vill stanna kvar och vistas i. Inredningsdesignen har främst fokuserat på människans välbefinnande, smart teknik och flexibilitet för en varierande vardag, oavsett om en behöver jobba i större grupper eller i enskildhet, här finns arbetsplatser för alla. Förutom den fysiska designen, har stor vikt lagts på att tillfredsställa människans alla sinnen – ljud, ljus och doft har fått ta stor plats för att förstärka upplevelsen på Arena Sergel. Vad gäller ljud och doft-designen, har vi med stor framgång arbetat tillsammans med Lexter Ljuddesign.

Till vänster: den gamla bevarade grinden för SEBs tidigare entré är idag ett konststycke. Till höger: Specialdesignad belysning. Foto: Thea Foss Henriksen

– Det har varit ett otroligt spännande projekt för oss att jobba med. Vi har verkligen uppskattat samarbetet med alla duktiga projektörer, konsulter och entreprenörer. Dessutom har vi haft en nytänkande kund som visat ett stort engagemang genom projektets gång. Jag tror att alla som har varit involverade i Arena Sergel har blivit inspirerade och motiverade till att leverera en genomtänkt slutprodukt med hög kvalitet för att förverkliga Vasakronans framtidsvision om en supermodern och kreativ arbetsplats, säger Thea Foss Henriksen, inredningsarkitekt på Kanozi Inredning & Design.

Dekorativ rumsavgränsare och öppen spis i den välkomnande loungen. Bildkälla: LSI Group

Kanozi har varit ansvariga inredningsarkitekter och Ciceron Projekt har ansvarat för hyresgästens projektledning genom hela projektet.

– Vi har tidigare jobbat med Vasakronan för andra projekt i bland annat i Uppsala, Stockholm, Malmö och Göteborg. Vi är såklart oerhört stolta över att ha fått fortsatt förtroende med att arbeta vidare med fler och mycket större projekt. Arena Sergel i centrala Stockholm är ett av dessa prestigeprojekt, säger Lisa Jonsson, arkitekt och huvudägare på Kanozi Arkitekter.

Läs mer om Arena Sergel hos Vasakronan.

Fler nyheter

11 oktober 2021Lediga tjänster

Vi söker fler arkitekter!

Nu har vi ett par lediga tjänster till våra kontor i Stockholm och Malmö! Vi har sedan starten 2001 varit ett tävlingsvinnande och ständigt växande arkitektkontor, idag med över 90 medarbetare fördelat på våra tre kontor i Sveriges tre största städer. Den kreativa atmosfären skapas hos oss genom att vi är modiga och tror på laget före jaget. Vi använder olika erfarenhet av kultur och kunskap för att tänka nytt och våga vara ett annorlunda arkitektkontor.

1 september 2021Nyhet

Ofrivillig ensamhet kan undvikas med rätt arkitektur

Gemensamhetsboendet BonTop i Mölnlycke är en boendeform för människor över 55 år, där hälsa och social hållbarhet varit ledorden för det arkitektoniska konceptet. Dagens forskning visar att en social och aktiv samvaro är hälsoförebyggande, och det har vi tagit fasta på när vi arbetat fram BonTop. Här frodas granngemenskap och ett aktivt liv i kvarterets kärna – den subtropiska trädgården med varierande mötesplatser för olika behov.

20 augusti 2021Nyhet

Höga krav på arkitektur när det privata blir publikt

Det ställs höga krav på god fasadgestaltning och god bostadskvalitet i centrala bostadsprojekt. De privata hemmen blir också blir en del av den publika staden. Den goda bostaden är en viktig angelägenhet för hela samhället. Det vi bygger formar oss under lång tid framöver. Vad gäller fasadgestaltning, dras åsikterna isär. Vårt svar på god arkitektur är att förädla stadsbilden för människor i staden, ett exempel på detta är Brf Sydney, längs Masthuggskajen i Göteborg.

Alla nyheter