7 april 2017Tävling

Kanozi tävlar om Hyllie centrums sista pärla

Foto: Magnus Franzén

Nu är det klart att teamet Kanozi Arkitekter och norska Snöhetta blivit utvalt att tävla om att få bygga på kvarteret Härbärget i Hyllie centrum, Malmö.

– Vi är en av sju slutkandidater som har valts ut bland femton förslag. Helt fantastiskt, det känns som SM-final, säger Johan Norén, vd Kanozi.

Juryns ordförande och Malmö stads exploateringschef Håkan Thulin berättar att det funnits sju jämbördiga intressenter som visat bästa kombinationen av alla kriterier. Därför beslutade de att bjuda in samtliga sju till tävlingen.

– Än så länge har vi inte ritat något utan har tillsammans med Snöhetta och Serneke tagit fram beskrivning av vad vi vill göra på tomten. Nu har vi tills mitten av juni att komma in med förslaget, sedan kommer de att meddela vinnaren i september.

Det vinnande förslaget ska enligt tävlingsprogrammet:

  • Manifestera ett kosmopolitiskt Öresund
  • Gestalta innovativa och gröna lösningar
  • Stärka stadslivet i Hyllie centrum
  • Berika stadsmiljön, visuellt och upplevelsemässigt
  • Arbeta med social hållbarhet under byggprocessen

Kvarteret Härbärget som tävlingen avser, är en tomt på cirka 12 000 kvadratmeter vid Hyllie stationsväg och Citytunneln. Härbärget anses vara den sista pusselbiten i Hyllie centrum. Byggstart för det vinnande förslaget beräknas till år 2020.

Fler nyheter

11 oktober 2021Lediga tjänster

Vi söker fler arkitekter!

Nu har vi ett par lediga tjänster till våra kontor i Stockholm och Malmö! Vi har sedan starten 2001 varit ett tävlingsvinnande och ständigt växande arkitektkontor, idag med över 90 medarbetare fördelat på våra tre kontor i Sveriges tre största städer. Den kreativa atmosfären skapas hos oss genom att vi är modiga och tror på laget före jaget. Vi använder olika erfarenhet av kultur och kunskap för att tänka nytt och våga vara ett annorlunda arkitektkontor.

1 september 2021Nyhet

Ofrivillig ensamhet kan undvikas med rätt arkitektur

Gemensamhetsboendet BonTop i Mölnlycke är en boendeform för människor över 55 år, där hälsa och social hållbarhet varit ledorden för det arkitektoniska konceptet. Dagens forskning visar att en social och aktiv samvaro är hälsoförebyggande, och det har vi tagit fasta på när vi arbetat fram BonTop. Här frodas granngemenskap och ett aktivt liv i kvarterets kärna – den subtropiska trädgården med varierande mötesplatser för olika behov.

20 augusti 2021Nyhet

Höga krav på arkitektur när det privata blir publikt

Det ställs höga krav på god fasadgestaltning och god bostadskvalitet i centrala bostadsprojekt. De privata hemmen blir också blir en del av den publika staden. Den goda bostaden är en viktig angelägenhet för hela samhället. Det vi bygger formar oss under lång tid framöver. Vad gäller fasadgestaltning, dras åsikterna isär. Vårt svar på god arkitektur är att förädla stadsbilden för människor i staden, ett exempel på detta är Brf Sydney, längs Masthuggskajen i Göteborg.

Alla nyheter