2 december 2019Pressmeddelande, Tävling

Kanozianer vann den europeiska arkitekttävlingen Europan

Vårt Kanoziteam ritade det vinnande bidraget ”Connection Hub” för en tomt i Halmstads kommun – ett resecentrum med förbättrad mobilitet och inbjudande mötesplatser där människor kan mötas.

Europan är en europeisk arkitektur- och stadsplaneringstävling för arkitekter under 40 år som arrangeras vartannat år sedan 80-talet. Årets tema för tävlingen var ”Den produktiva staden” och innefattade 47 valfria tomter att tävla om. För vårt Kanoziteam föll valet på en tomt i Halmstad, där de lyckades leverera den mest tilltalande lösningen enligt Europans jury.
– Vi hoppas att vårt vinnande bidrag leder oss till ett intressant och framgångsrikt samarbete med Halmstads kommun för att kunna realisera förslaget och vidareutveckla staden, säger Théau Langlois, arkitekt på Kanozi Arkitekter och en av Kanozis tre medarbetare som jobbat med tävlingsförslaget.

I årets tävling deltog upp mot 1000 arkitekter med cirka 300 förslag för de 47 olika tomterna. Enligt Europans juryledamot, Erik Wingquist, höll de inkommande förslagen ovanligt hög nivå. Nu väntar en prisutdelningsceremoni i januari för vårt vinnande Kanoziteam som bestod av Théau Langlois, Humda Malik och Maja Dylin.

Vill du se alla de sju vinnande bidragen, hittar du mer information på arkitekten.se.

För mer information:
Théau Langlois, arkitekt Kanozi Arkitekter
Carolina Seybold, pressansvarig Kanozi Arkitekter

Bildkälla: Kanozi/Case3D

Fler nyheter

1 juli 2020Pressmeddelande

Kanozi ritar Riksbyggens nya kvarter på Masthuggskajen

Kanozi Arkitekter vann det parallella uppdraget för Riksbyggens kommande satsning på Masthuggskajen i Göteborg. Detta är en viktig pusselbit i att förverkliga denna stadsdel och ett av de mest synliga bidragen med sitt läge längs med Första Långgatan. Detta kvarter bildar länken mellan det etablerade och attraktiva området Långgatorna- Linné, in i det nya som nu håller på att växa fram ner mot vattnet.

Alla nyheter