2 december 2019Pressmeddelande, Tävling

Kanozianer vann den europeiska arkitekttävlingen Europan

Vårt Kanoziteam ritade det vinnande bidraget ”Connection Hub” för en tomt i Halmstads kommun – ett resecentrum med förbättrad mobilitet och inbjudande mötesplatser där människor kan mötas.

Europan är en europeisk arkitektur- och stadsplaneringstävling för arkitekter under 40 år som arrangeras vartannat år sedan 80-talet. Årets tema för tävlingen var ”Den produktiva staden” och innefattade 47 valfria tomter att tävla om. För vårt Kanoziteam föll valet på en tomt i Halmstad, där de lyckades leverera den mest tilltalande lösningen enligt Europans jury.
– Vi hoppas att vårt vinnande bidrag leder oss till ett intressant och framgångsrikt samarbete med Halmstads kommun för att kunna realisera förslaget och vidareutveckla staden, säger Théau Langlois, arkitekt på Kanozi Arkitekter och en av Kanozis tre medarbetare som jobbat med tävlingsförslaget.

I årets tävling deltog upp mot 1000 arkitekter med cirka 300 förslag för de 47 olika tomterna. Enligt Europans juryledamot, Erik Wingquist, höll de inkommande förslagen ovanligt hög nivå. Nu väntar en prisutdelningsceremoni i januari för vårt vinnande Kanoziteam som bestod av Théau Langlois, Humda Malik och Maja Dylin.

Vill du se alla de sju vinnande bidragen, hittar du mer information på arkitekten.se.

För mer information:
Théau Langlois, arkitekt Kanozi Arkitekter
Carolina Seybold, pressansvarig Kanozi Arkitekter

Bildkälla: Kanozi/Case3D

Fler nyheter

11 oktober 2021Lediga tjänster

Vi söker fler arkitekter!

Nu har vi ett par lediga tjänster till våra kontor i Stockholm och Malmö! Vi har sedan starten 2001 varit ett tävlingsvinnande och ständigt växande arkitektkontor, idag med över 90 medarbetare fördelat på våra tre kontor i Sveriges tre största städer. Den kreativa atmosfären skapas hos oss genom att vi är modiga och tror på laget före jaget. Vi använder olika erfarenhet av kultur och kunskap för att tänka nytt och våga vara ett annorlunda arkitektkontor.

1 september 2021Nyhet

Ofrivillig ensamhet kan undvikas med rätt arkitektur

Gemensamhetsboendet BonTop i Mölnlycke är en boendeform för människor över 55 år, där hälsa och social hållbarhet varit ledorden för det arkitektoniska konceptet. Dagens forskning visar att en social och aktiv samvaro är hälsoförebyggande, och det har vi tagit fasta på när vi arbetat fram BonTop. Här frodas granngemenskap och ett aktivt liv i kvarterets kärna – den subtropiska trädgården med varierande mötesplatser för olika behov.

20 augusti 2021Nyhet

Höga krav på arkitektur när det privata blir publikt

Det ställs höga krav på god fasadgestaltning och god bostadskvalitet i centrala bostadsprojekt. De privata hemmen blir också blir en del av den publika staden. Den goda bostaden är en viktig angelägenhet för hela samhället. Det vi bygger formar oss under lång tid framöver. Vad gäller fasadgestaltning, dras åsikterna isär. Vårt svar på god arkitektur är att förädla stadsbilden för människor i staden, ett exempel på detta är Brf Sydney, längs Masthuggskajen i Göteborg.

Alla nyheter