10 augusti 2020Hållbarhet, Nyhet

Kanozis investering i hållbara organisationer

Att investera ekonomiskt i hållbara organisationer som gör cirkulär nytta, är en självklarhet för Kanozi Arkitekter. Istället för att köpa julklappar till medarbetarna på Kanozi, investerades drygt 180 000 kronor i hållbara organisationer i fjol, varav 100 000 kronor i solenergi via investmentbolaget Trine.

– Vi är ett värderingsstyrt bolag som fokuserar på hållbara val för både kunder och för egen del, därför ville vi investera i solenergi via Trine, säger Helene Brandrup-Wognsen, VD på Kanozi Arkitekter.

Investmentbolaget Trine jobbar utefter en skalbar finansieringsmetod och fokus på en People-Planet-Profit-modell. De är länken mellan investerare och låntagare – eller så kallade ”solpartners” som Trine kallar dem för. Lånen används för att sälja och distribuera solprodukter till sina kunder. Om solpartnern lyckas återbetala lånet får investeraren tillbaka sin investering med ränta. Ett av dessa solpartners är SolarNow som Kanozi valde att investera i. Tillsammans med andra investerare har cirka 25 000 Solar Home Systems installerats, varav majoriteten av kunderna är i Uganda.
– Jag tycker att vår investering är värdefull och visar att vi kan bidra på olika sätt genom att hjälpa andra, säger Helene Brandrup-Wognsen.

Hur det funkar
Hos Trine kan både företag och privatpersoner skapa ett konto där en valfri summa investeras och fungerar som lån till olika bolag i andra länder. Bolagen som betecknas som ”solpartners” hos Trine kan använda lånet till att sälja och distribuera solprodukter till sina kunder. Läs mer om detta på SolarNow.

Fler nyheter

12 januari 2021Hållbarhet

Prisat projekt och nischad rekrytering för Kanozi

Arkitekten.se uppmärksammar Kanozi Arkitekter genom att blicka både bakåt och framåt i tiden. Dels för det prisade stadsplaneringsprojektet Masthuggskajen som vann Årets Citylab i Sweden Green Buildning Awards i höstas, dels för Kanozis nischade rekrytering av simuleringsingenjören Love Berger-Vieweg, som med sin kunskap hjälper Kanozi Arkitekter att bli bättre på att rita hållbara projekt och minska koldioxidutsläppen.

Alla nyheter