20 januari 2021Projekt

Kreativt samarbete mellan Kanozi Arkitekter och systerbolaget Izonak i konstnärligt inredningsprojekt

Restaurangen Bror & Bord på Bohusgatan i Göteborg har renoverats med ledning av Kanozi Arkitekters inredningsstudio; Kanozi Inredning & Design. Projektet är ett tajt samarbete med Kanozi Arkitekters systerbolag Izonak som ansvarat för all upphandling och leverans av samtlig inredning.

– När det gäller Bror & Bord, var det en utmaning att skapa en miljö som passade för restaurangens varierade utbud med allt från svensk husmanskost till rätter med influenser från världens alla hörn, berättar Pia-Cally Wendt, inredningsarkitekt på Kanozi Inredning & Design.

Med relativt enkla medel lyftes lokalens naturliga, råa och industriella karaktär fram och till det adderades varma material som trä och strå, samt textilier och väggmålningar i en blandning av mönster för att mjuka upp och skapa en hemtrevlig, inbjudande och mångkulturell atmosfär.

Vem är konstnären som gjort väggmålningarna?
– Han heter Sebastian Villabona och skapar fantastiska väggmålningar med färg, form och textur. Hans abstrakta muralmålningar rymmer organiska och geometriska former och blir en slags förlängning av den mångkulturella atmosfären hos Bror & Bord, berättar Pia-Cally Wendt.

Bortsett från väggmålningarna, präglas samtliga ytskikt och möblemang av en nordisk enkelhet och lätthet. De mindre ytorna som till exempel bar och kassa är utförda i något mer påkostade material för att tillföra taktilitet och trovärdighet utan att skjuta iväg i kostnad.
– Vi har även lagt in ett par fasta och tyngre solitärer samt designat specialgjorda soffor, som vår inredningspartner Izonak hjälpte oss att ta fram, berättar Pia-Cally Wendt.

Samarbete med inredningspartnern Izonak
Kanozi Arkitekters systerbolag Izonak, är en oberoende inredningspartner med en mångårig kunskap från bland annat producentledet.
– Vi har kunskap och förståelse för marknaden och hanterar alla former av upphandlingsunderlag, beställningar, logistik och slutförande leverans, berättar Daniel Denzler, ansvarig projektledare på Izonak.
Precis som för Bror & Bord, kräver marknaden ofta specialbeställningar i inredningsprojekt, till exempel platsbyggda möbler. Izonak är specialiserade på att arbeta med sådana utmaningar, samtidigt som deras främsta uppdrag är att behålla kvalitet genom att vara steget före i projektets tidplan och budget för att öka värdet för kunden.

Fler bilder av inredningsprojektet Bror & Bord hittar ni på vår projektsida.
Besök gärna restaurangen Bror & Bord i Göteborg, ni hittar öppettider och adress på deras webb.

Fler nyheter

Alla nyheter