12 oktober 2017Projekt

”Kul med ännu ett projekt som vi får följa hela vägen”

Kanozi Arkitekter får bygghandlingen på Kvarteret Lanternan, Limhamn:

Från framtagande av detaljplan till bygghandling. Kanozi Arkitekter är med hela vägen och utformar Kvarteret Lanternan i Limhamn, tillsammans med Skanska. Här blir det 105 lägenheter i Limhamns Sjöstad, med utsikt över sundet.

– Huset blir vitt med grå partier, inspirerat av kalkbrottets färger. Dessutom finns det inslag av rå betong för att koppla an till Limhamns och Skanskas historia med cementindustrin, säger Marcus Hultberg, arkitekt på Kanozi.  

Kanozi började arbeta med det första huset i Kvarteret Lanternan våren 2016. Nu är det klart att Kanozi  även får bygghandlingen till projektet och kan följa det hela vägen, från start till mål. Totalt är huset på 13750 kvadrat och kommer att rymma 105 lägenheter, från ettor till femmor.

– Vi ville skapa en tillflyktsort där du kan varva ner och ladda batterierna till solnedgången och väderskiftningarna över havet. Alla lägenheter mot vattnet har havsutsikt, i någon mån, men i lägenheterna högre upp går det att dagdrömma sig ut över sundet hela vägen till Köpenhamn! säger Marcus Hultberg, arkitekt på Kanozi.

Försäljningen av lägenheterna är redan igång och första spadtaget ska tas under 2018. Beräknad inflyttning i Kvarteret Lanternan är satt till våren 2020.

– På el-cykel tar det bara tio minuter från Malmö centrum till Limhamn. Kvarteret Lanternan ligger direkt på kajen med havet som närmsta granne. Det här är ett enormt spännande projekt som ska bli roligt att följa hela vägen, säger Marcus Hultberg.

Fler nyheter

1 september 2021Nyhet

Ofrivillig ensamhet kan undvikas med rätt arkitektur

Gemensamhetsboendet BonTop i Mölnlycke är en boendeform för människor över 55 år, där hälsa och social hållbarhet varit ledorden för det arkitektoniska konceptet. Dagens forskning visar att en social och aktiv samvaro är hälsoförebyggande, och det har vi tagit fasta på när vi arbetat fram BonTop. Här frodas granngemenskap och ett aktivt liv i kvarterets kärna – den subtropiska trädgården med varierande mötesplatser för olika behov.

20 augusti 2021Nyhet

Höga krav på arkitektur när det privata blir publikt

Det ställs höga krav på god fasadgestaltning och god bostadskvalitet i centrala bostadsprojekt. De privata hemmen blir också blir en del av den publika staden. Den goda bostaden är en viktig angelägenhet för hela samhället. Det vi bygger formar oss under lång tid framöver. Vad gäller fasadgestaltning, dras åsikterna isär. Vårt svar på god arkitektur är att förädla stadsbilden för människor i staden, ett exempel på detta är Brf Sydney, längs Masthuggskajen i Göteborg.

Alla nyheter