24 mars 2020Nyhet, Projekt

Modernt kontorshotell på ikonisk plats i Göteborg

Vasakronans kontorshotell vid Lilla Bommen är ett projekt där Kanozi Inredning & Design och inredningspartnern Izonak gjort ett lyckat samarbete. Kunden ville få hjälp med att lyfta sitt kontorshotell till en modern arbetsplats för att attrahera fler hyresgäster till en av Göteborgs mest ikoniska platser, ”Läppstiftet”, med en fantastisk utsikt över Göta Älv.

Kontorshotellet erbjuder numera co-working-platser med ett nyrenoverat kök och uppfräschade ytskikt av slipade, ljusbetsade trägolv, samt målade väggar och lister. Kanozi Inredning & Design tog fram ett koncept med hållbar design som innefattade återanvändning av befintligt material. Bland annat togs glasväggar runt kök och matplats bort, dels för att öppna upp matplatsen, dels för att byggas ihop till ett nytt konferensrum på en mer passande plats.
– En rolig anekdot kring det här projektet är att vi hittade ett låst förråd, som stått orört i flera år. Det orörda förrådet blev till ett samtalsrum med hjälp av en återanvänd dörr och ett glasparti, berättar Joanna Bagge, projektledare och inredningsstylist på Kanozi Inredning & Design

Kontorshotellet uppdaterades med ett modernt skärgårdstema i kulörer av svart och beige. Rummen utsmyckades med dekorationer av rep, sten, trä, vass och snäckor. Kanozis inredningspartner Izonak tog ansvar för samtliga beställningar av nya möbler och accessoarer, logistik och slutförande av leverans. Slutligen har Kanozi Inredning & Design arbetat med styling för att kvalitetssäkra slutresultatet.

Se fler bilder av projektet här!

Fler nyheter

1 juli 2020Pressmeddelande

Kanozi ritar Riksbyggens nya kvarter på Masthuggskajen

Kanozi Arkitekter vann det parallella uppdraget för Riksbyggens kommande satsning på Masthuggskajen i Göteborg. Detta är en viktig pusselbit i att förverkliga denna stadsdel och ett av de mest synliga bidragen med sitt läge längs med Första Långgatan. Detta kvarter bildar länken mellan det etablerade och attraktiva området Långgatorna- Linné, in i det nya som nu håller på att växa fram ner mot vattnet.

Alla nyheter