3 november 2020Nyhet

Nominerade i Sweden Green Building Awards 2020

Både Masthuggskajen och Sergelhuset som Kanozi Arkitekter är delaktiga i är nominerade i Sveriges mest prestigefyllda tävling inom hållbart samhällsbyggande: Sweden Green Building Awards. Utmärkelserna delas ut för att premiera och uppmärksamma projekt som på bästa sätt bidragit till ett hållbart samhällsbyggande.

– Det är förstås väldigt roligt att få vara delaktiga i projekt som nomineras i en så pass prestigefylld tävling som Sweden Green Building Awards. Projekten kvalar verkligen in som viktiga markörer i hållbarhetsdebatten. Masthuggskajen är en urban stadsdel med ett framtidsfokus på hållbart byggande. Sergelhuset är ett av våra prestigeprojekt för Kanozi Inredning & Design där vi med Vasakronans nya Arena och dess nya huvudkontor jobbat med att göra hållbara och miljöklassificerade val via byggvarubedömningen, säger Lea Vanessa-Lohr, hållbarhetsansvarig på Kanozi Arkitekter.

Att jobba hållbarhetsinriktat är ett måste när branschen står inför stora klimatutmaningar. År 2045 ska Sverige vara klimatneutralt, därför behöver hela byggsektorn reducera sin klimatpåverkan radikalt. Ett sätt att göra det på är att arbeta med blicken riktad mot hållbarhetsfrågor och använda sig av certifieringar som ett slags verktyg.

– Årets finalister i Sweden Green Building Awards visar att insikten om klimatförändringarna och dess konsekvenser tydligt påverkar de beslut som tas i vår sektor. Det här är en positiv trend som behöver premieras, visas upp och stärkas, säger Lotta Werner Flyborg, vd, SGBC.

Den 11 november avgörs det vem som vinner utmärkelserna inom bygg- och fastighetssektorn. Sergelhuset är nominerad i kategorin Årets LEED-byggnad och Masthuggskajen är nominerad i kategorin Årets Citylab-projekt.

Fler nyheter

Alla nyheter