23 september 2020Projekt

Nytt inredningskoncept för STC huvudkontor och moderanläggning

Kanozi Inredning & Design har tagit fram ett nytt inredningskoncept för gymkedjan STC och dess huvudkontor i Kungälv. Anläggningen uppdaterades med en ny färgpalett, taktila materialval och sociala ytor där medlemmarna kan umgås både före och efter träningen.

– Det var viktigt att skapa plats för umgänge, därför satsade vi på bra loungemiljöer både framför och ovanför receptionen, berättar Pia-Cally Wendt, inredningsarkitekt på Kanozi Inredning & Design.

Färgpaletten valdes med omsorg och landade i svala toner av armégrönt och industriellt blå och toppades av en citrongul accentfärg som för tankarna till aktivitet och puls.

– Trots att STC har en orange linje i sin grafiska profil, gick vi ifrån den för att skapa ett helt nytt uttryck som kändes fräscht och modernt. Tanken var att huvudkontoret skulle vara först med det nya inredningskonceptet för att sedan implementera det i resterande träningsnaläggningar runt om i landet, berättar Pia-Cally Wendt.

Inredningskonceptet berör främst entréytor och loungeavdelningar. I receptionen byttes alla ytskikt, toppskiva och front. Förvaringen inspireras av cargoväskor och militärutrustning som boxar som förvaring. Receptionsdiskens front fick en vacker trädekor för att mjuka upp intrycket av de hårdare materialvalen och därmed skapa en yta där kontraster möts och samspelar. Entréytans väggord och budskap längs trappstegen, kopplas ihop med färgpaletten i entré- och loungeytorna, samt inbjuder till pepp och aktivitet.

Vad var utmaningen med projektet?
– Tiden. Det var korta ledtider och snabba beslut. Det är såklart utmanande, men det är också väldigt roligt att se så snabba resultat, säger Pia-Cally Wendt.

Se mer av projektet.

Fler nyheter

Alla nyheter