12 januari 2021Hållbarhet

Prisat projekt och nischad rekrytering för Kanozi

Arkitekten.se uppmärksammar Kanozi Arkitekters hållbarhetsfokus genom att blicka både bakåt och framåt i tiden. Dels för det prisade stadsplaneringsprojektet Masthuggskajen som vann Årets Citylab i Sweden Green Buildning Awards i höstas, dels för Kanozis nischade rekrytering av simuleringsingenjören Love Berger-Vieweg, som med sin kunskap hjälper Kanozi Arkitekter att bli bättre på att rita hållbara projekt och minska koldioxidutsläppen.

Kanozi drivs av att skapa djärv, hållbar och formstark arkitektur. För att påverka branschen i rätt riktning har Kanozi därför valt att stärka upp sin spetskompetens internt och arbeta med att ta fram analysverktyg som kommer att göra framtida Kanozi-projekt bättre och bidra till att minska branschens gemensamma klimatavtryck. Ett rekryteringssteg i rätt riktning helt enkelt. Eller som Love Berger-Vieweg själv uttryckte det:

”Kanozi är modiga som satsar på min kompetens. I Danmark där jag jobbat tidigare vet jag att det är vanligare att ingenjörer med hållbarhetsfokus är med och informerar koncepten tidigt. Samtidigt är det inte meningen att utesluta ingenjörerna senare i projekteringen. Vi siktar på det vi kan göra tidigt.”

Förutom att rekrytera medarbetare som arbetar med miljödata och hållbarhet, har Kanozis stadsplaneringsprojekt Masthuggskajen prisats med hållbarhetspris i Sweden Green Building Awards som ges ut av Sweden Green Building Council. I en tredelad intervjuserie på Masthuggskajen.se berättar en av Kanozis huvudägare Daniel Hohenthal mer om samordningen av projektet, hur en bygger städer nära vattnet och om inkludering framför gentrifiering.

Här kan du läsa hela intervjun med Love Berger-ViewegArkitekten.se.
Här kan du läsa om alla de hyllade projekten under hösten 2020Arkitekten.se.
Här hittar du intervjuserien med Daniel HohenthalMasthuggskajen.se – eller klicka på länkarna här ovan i texten.
Du kan också läsa mer om Masthuggskajen på vår projektsida.

Foto: Skärmklipp från Arkitekten.se/org.foto av Emelie Asplund.

Fler nyheter

Alla nyheter