Consilium

Huvudkontor i Göteborg med marint tema

Kanozi Arkitekter har ritat om- och nybyggnad samt tagit fram ett inredningskoncept för Consilium och fastighetsägaren Atterfelt fastigheter. Med en sober färgskala i vågornas gradienter och med gedigna inredningsmaterial och ytskikt såsom kubbgolv och natursten lyftes kontoret till nya nivåer.

OrtGöteborg
BeställareConsilium, Atterfelt Fastigheter
Yta7 500 m²
År2020

Syftet har varit att utveckla och modernisera den befintliga byggnaden som inhyser både kontor, lager och produktion. Genom en ny tydlig entrétillbyggnad, nya interna kommunikationsvägar och trappor samt en stor gemensam matsal förstärks kommunikationen i huset och möjliggör för möten mellan olika avdelningar.

Efterhand som projektet fortlöpte utvecklades idéerna kring den nya matsalen, som i slutändan byggdes på med en till våning med entrésol och mötesrum med utsikt över Göta Älv.

Susanna Åberg,
arkitekt och projektledare

Consilium producerar säkerhetsteknik för marin-, olje-, gas-, transport- och byggbranschen. Med tanke på det västkustska läget för kontoret, var det marina temat ett naturligt val.

Vi befinner oss på västkusten där havet alltid är närvarande. Med tanke på Consiliums verksamhet och deras kvalitativa produkter som räddar människor, gled vi vidare på det marina temat för inredningskonceptet. Likt en fyr guidar Consilium sina kunder genom ett stormigt hav till säkerhet. Vi inspirerades av havets färgskala, de rullande vågorna med sina kulörta gradienter och gav Consilium huvudrollen som den navigerande fyr de är.

Anna Gustavsson,
projektledande inredningsarkitekt

Inredningsarkitekturen lyfts fram i mångsidiga och noggrant utvalda material och mönster. Som till exempel vävteknik i mattor, ribbor på väggar och i tak samt ett grafiskt, återkommande pixelerat vågmönster runt om i lokalerna. Mönstret kommer igen i den nybyggda entréns perforerade bakombelysta plåtfasad, som foliering på invändiga glaspartier samt i kontrastmarkeringar.

Vad gäller entrén, loungedelar, matsal, pentryn och kontorslandskap, fylls rummen av kulörer inspirerade av en kraftfull våg, i botten svart och grönt och på toppen luftigt turkost, nyanser av grått, vitt och lätt. Detta ses via golv, målade väggar, textilier, belysning och inredningsdetaljer.

Samtalsrummen bryter av med en varm färgskala av orange, gult och vitt, samt gedigna trämaterial för att symbolisera fyren i det stormiga havet som navigerar medarbetarna mot lösningsfokuserat arbete tillsammans.

Det nya kontoret har utformats för att stödja ett nytt sätt att arbeta. Man vill arbeta öppet och tillsammans, dra fördel av all den kunskap som finns in-house. En viktig funktion i det nya kontoret är de kreativa mötena som sker spontant. Samtalsrummen ska locka till att användas och bidra till fler samarbeten internt och utveckla en innovativ kommunikation.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.