Falsterbo Konsthall

Renovering av 100-årig gammal konsthall i Falsterbo

Byggnaden har över 100 år på nacken och har huserat som konsthall från mitten av 70-talet. Det var dags för en ordentlig ombyggnation som tog hänsyn till behoven på ett värdigt och estetiskt tilltalande sätt.

År2020
BeställareFyren Förvaltning
Yta200 m²

Vi tog oss an att renovera en äldre konsthall i Falsterbo i två etapper. Det resulterade bland annat i ett nytt entrérum, en receptionsdisk, butik för böcker, konst och gåvor, två lika stora rum med kontrollerat ljus och möjlighet till mörkläggning för till exempel videoverk eller projektioner.

Den största skillnaden från tidigare är den nya trappan som ger besökarna tillgång till andra våningen i huset, en del som tidigare varit stängd för allmänheten och använts som föreningslokaler. Trappan i stål utgör huvudnumret i rummet och besökaren kan välja mellan att röra sig uppåt i huset där övre våningen inbjuder till flera rum med naturligt dagsljus och utsikt över Falsterbo.

Exteriört har huset målats om till en kalkvit färg som refererar till Falsterbohusen och andra viktiga byggnader i närområdet. De nya fönstren har även fått en blågrå färg för att förstärka den nya identiteten och i väster har en inglasning under en av balkongerna gett mer plats till caféet.

Konsthallen är numera förädlad av moderniteter och flexibla lösningar för dagens och morgondagens kreatörer. Huset och platsen har fått ett lyft med ett varsamt, men bestämt grepp, och är idag en vacker konsthall med plats för både små och storslagna verk. Fokus ligger på besökarens upplevelse, goda utställningsrum och omsorg för detaljerna.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.