Fujirebio GoCo

Kontors- och laboratoriebyggnad i GoCo Health Innovation City

Sverigegrenen av det japanska bolaget Fujirebio har samlat sin verksamhet i en nybyggnad i Mölndal, det första huset att stå klart i life-scienceklustret GoCo Health Innovation City.

År2019-2021
BeställareFujirebio, GoCo, BRA GROUP
Yta7 800 m²
OrtMölndal

Kanozi har arbetat i nära samarbete med Fujirebio Diagnostics AB, GoCo och BRA Group för att på rekordtid få fram den tekniskt och programmatiskt komplexa byggnaden. Byggnadsvolymen har sitt ursprung i dels i det interiöra programmet men också i en tolkning av detaljplanens sinnrika spelregler. En utmaning har varit att skapa en så flexibel byggnad som möjligt, som samtidigt medger bästa möjliga förutsättningar för dagens funktioner och samband.

Eftersom byggnaden har skapats för att möjliggöra framtagandet av morgondagens in-vitrodiagnostik, har fokus varit på att skapa en kombination av ljusa, lättnavigerade miljöer ihop med kreativa mötesplatser och platser för fokuserat arbete. Detta tillsammans med krävande funktion för renrum, fyllrum och specifika labmiljöer har ställt höga krav på husets utformning, konstruktion och tekniska installationer.

Både exteriört och interiört har formspråket utgått ifrån ljus, lätthet och gedigna material, kvaliteter som kännetecknar både skandinavisk och japansk arkitekturtradition. Byggnaden vilar på en mörk och tung tegelsockel som övergår i en vinklad kassettfasad som gradvis blir ljusare och övergår till perforerade skärmar, en blinkning till dimman ovan Fuji, företagets namne.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.