GoCo

  • År2020
  • BeställareFujirebio
  • Storlek7800 m2
  • OrtMölndal
  • Arbetsgrupp/projektgruppJohan Norén, Gustav Backström, Alex Pollock, Filip Svensson, Lovisa Arvidsson-Kvissberg, Elin Flemming Linderholm

 

På tomten i Mölndal har byggnadsvolymen skruvats på och anpassats efter det interiöra programmet och detaljplanens spelregler. En utmaning har varit att skapa en så flexibel byggnad som möjligt, men som ändå medger bästa möjliga förutsättningar för dagens funktioner och samband. Både exteriört och interiört har formspråket utgått ifrån ljus, lätthet och gedigna material, kvaliteter som har kännetecknar både skandinavisk och japansk arkitekturtradition. Byggnaden vilar på en mörk och tung tegelsockel som övergår i en plåtfasad som gradvis lättas upp i kulören och övergår till perforerade skärmar, en blinkning till dimman ovan Fuji, företagets namne.

Bildkälla: TMRW

Mer om projektet