Natrium

  • Beräknat att vara färdigt2023
  • BeställareAkademiska hus
  • Storlek32000 m2
  • OrtGöteborg

Natrium, Göteborgs universitets nya byggnad på Medicinareberget i Göteborg, samlar forskning och utbildning inom Life Science-relaterad verksamhet under ett och samma tak. Det gör att möjligheterna till samverkan, synergieffekter och utbyten av idéer kan utnyttjas på bästa sätt. Hjärtat i huset är ett stort atrium kring vilket det samlas olika verksamheter, laboratorier, utbildningslokaler och kontor. Det unika med Naturvetenskap Life, som skiljer sig mot andra forskningsbyggnader, är att det samlar flera hus i ett. Här ryms allt från forskning och utbildning till samverkanslokaler, café och restaurang, vilket ger ett varmt välkomnande till besökare som ska lockas dröja kvar och utforskar allt lokalerna har att erbjuda.
Det här är ett hus som ska inspirera till kreativitet, inspiration och innovation, och inhysa forskning på hög nivå – idag, imorgon och långt in i framtiden.

– Vårt uppdrag är att öka möjligheterna till samverkan, synergieffekter och utbyten av idéer. Det bidrar till kreativitet, inspiration och innovation, säger Johan Norén, arkitekt och uppdragsledare på Kanozi.

Illustrationer: RÅformat/Kanozi Arkitekter

 

Mer om projektet