Nya Hovås

  • År2014
  • BeställareSkanska
  • Storlek8300 m2
  • OrtGöteborg

Nya Hovås är en helt ny stadsdel som växer fram 15 km söder om Göteborg. Första spadtaget togs redan 2014 och under de närmaste åren kommer en urban, modern och småskalig blandstad med högt ställda ambitioner att växa fram. Förutom bostäder, byggs butiker, bibliotek och caféer runt en central stadsboulevard som sträcker sig från avfarten på 158:an ner mot havet. Idag är flertalet av de planerade kvarteren färdigbyggda. Kanozi Arkitekters arbete med Skanska Nya Hems kvarter i Nya Hovås började som en inbjuden arkitekttävling, med ett vunnet parallellt uppdrag 2014.
En viktig förutsättning var den ambitiösa och genomtänkta, mycket detaljerade detaljplanen med tillhörande kvalitetsprogram.
Därefter tog en intensiv process vid i en detaljerad projektering, och där vi på Kanozi även har varit involverade i säljprocessen med strategier, bilder, broschyrer, osv. Variation, genuinitet och villakänsla i planlösningarna har varit ledord under designarbetet. Det resulterar i ett kvarter med hög materialkvalitet och fina detalj- såväl som planlösningar. Kvarteren var inflyttningsklart 2019.