Arena Sergel

  • År2020
  • BeställareVasakronan
  • Storlek3500 m2
  • OrtStockholm
  • Arbetsgrupp/projektgruppLisa Jonsson, Thea Foss Henriksen, Irma Persson Käll, Åsa Karlsson, Hanna Bolin, Mimmi Amini, Malin Mattsson, Pia-Cally Wendt, Francesca Tedde, Anna Gustavsson, Anna Mitrolios, Eve Zorawska, Anna Bender, Hanna Andrén, Joanna Bagge, Lea-Vanessa Lohr, Lovisa Arvidsson Kvissberg, Carina Östlund

Kvarteret som utgör nya Sergelhuset uppfördes från början åt Skandinaviska Enskilda Banken och utvecklingen av Sergels torg på 60-talet. Kanozi Inredning & Design har flirtat med platsens historia och behållit delar av den tidigare inredningen som ett medvetet val och hållbarhetstänk. Originaldetaljer och konstverk från tidigare livsepoker har bevarats och fått nytt liv i de nya välkomnande och inkluderande lokalerna. Med varma, taktila material och oväntade kombinationer av inredning, har en omfamnande atmosfär skapats som en vill stanna kvar och vistas i. Inredningsdesignen har främst fokuserat på människans välbefinnande, smart teknik och flexibilitet för en varierande vardag, oavsett om en behöver jobba i större grupper eller i enskildhet, här finns arbetsplatser för alla. Förutom den fysiska designen, har stor vikt lagts på att tillfredsställa människans alla sinnen – ljud, ljus och doft har fått ta stor plats för att förstärka upplevelsen på Arena Sergel.

Kanozi har varit ansvariga inredningsarkitekter och Ciceron Projekt har ansvarat för hyresgästens projektledning genom hela projektet.

Foto: Kanozi Arkitekter/LSI Group.
Visionsbild: Walk The Room

Mer om projektet