Västra Sjöstaden

Stadsbyggnadsprojekt i Trelleborg

Kanozi Arkitekter har fått i uppdrag att omvandla ett industriområde i Trelleborg till en ny stadsdel med uppåt 1500 bostäder, caféer, restauranger och handel. Dessutom med förslag om en 600 meter lång, anlagd sandstrand längs med hela stadsdelens sträckning.

BeställareSerneke/Midroc
OrtTrelleborg
År2020
Yta160 000 m²

Genom Västra Sjöstaden vill vi skapa en plats för alla. Det här ska inte bara vara en plats för boende, utan för hela Trelleborg.

Daniel Hohenthal,
Chefsarkitekt, Huvudägare

Projektet ingår i Kuststad 2025, och är ett av två parallella projekt som ska knyta Trelleborg närmare havet. I det ena projektet, Sjöstaden, kommer den befintliga stadskärnan att växa i riktning mot vattnet. Kopplat till detta ska alltså den nya stadsdelen Västra Sjöstaden uppstå.

På sommartid kommer det strandnära läget tillsammans med uteserveringarna attrahera besökare, men man har också valt att planera för blåsiga dagar. Genom att forma platser och stråk som ligger i lä kommer Västra Sjöstaden att vara attraktivt året runt.

Genom arkitekturen vill vi bygga vidare på Trelleborgs lite brokiga karaktär. Staden präglas av en varierad stadsbild där ett högre hus kan ligga strax intill ett lägre och där gammalt samsas med nytt. Det bidrar till att skapa ett dynamiskt och levande intryck som vi vill ta vara på.

Daniel Hohenthal,
Chefsarkitekt, Huvudägare

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.