13 mars 2020Nyhet, Tävling

Vårt tävlingsbidrag till Kvarter Kromet i Göteborg

Vi är ett av fyra arkitektteam som har deltagit i ett parallellt uppdrag gällande Göteborgs nya stadsdel Kvarter Kromet. Tillsammans med arkitektkontoren Henning Larsen, Mandaworks, Eliath och Sweco Construction, har vi skapat en karaktäristisk silhuett med vårt tävlingsbidrag som vi kallar The Grow; ett strå vassare. Vi vill ta tillbaka naturen till staden och hamnen i sin gestaltning.

Vi har hämtat inspiration från biologisk skönhet och naturens vackra repetition. Denna inspiration återfinns i gestaltningen med en geometri som bygger på växandets struktur. Även konstruktionen använder naturens gåvor med massivträ, kombinerat med en resurseffektiv hybridkonstruktion. Visionen är att skapa en mycket speciell plats, en ny destination på denna strategiska plats i staden. Vårt tävlingsbidrag rymmer allt från coworking och kontor, till bostäder och terrasser. Vi ser The Grow som en nyckel till framtidens stadsutveckling i Göteborg.

I månadsskiftet mars/april utses ett vinnande team som får ta Kvarteret Kromet vidare till projektering under 2020. Beställare är Vasakronan och tävlingens jury består av Göteborgs Stad/SBK och Sveriges Arkitekter.

Illustration: Prolog

Fler nyheter

Alla nyheter