6 april 2021Nyhet

Vasakronans nya kontorsprojekt signerat Kanozi & Izonak

Kanozi Inredning & Design har tillsammans med systerbolaget Izonak arbetat fram ett nytt hållbart projekt för Sveriges största fastighetsägare, Vasakronan, och deras kontorskoncept ”Smart & Klart” – vilket innebär färdiginredda kontorsplatser på Göteborgs mest attraktiva adresser.

I det expansiva området Lilla Bommen, kan Vasakronan nu erbjuda ett kontorskoncept för de som behöver kontorsplatser snabbt och enkelt. Där allt som kan tänkas behövas för en arbetsplats, redan finns på plats. ’Smart & Klart’-konceptet finns i ’Läppstiftet’ i Göteborg på våning 15 och kan utöver allt praktiskt, tekniskt och estetiskt, även erbjuda en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.


– Vi har renoverat och inrett sammanlagt tre kontor i Läppstiftet. Vi har lagt mycket fokus på återbruk utifrån ett hållbarhetsperspektiv, samtidigt som det såklart har varit ekonomiskt fördelaktigt för kunden, säger Joanna Bagge Ottey, inredningsarkitekt och partner till Kanozi Inredning & Design.

Samtliga skrivbord och kontorsstolar är helt återbrukade, inredningsdetaljerna är inköpta på auktion eller second hand. Även konferensbord med stolar, samt isoleringsväggar i glas för samtal- och konferensrum är återbrukade. Soffor som fanns på plats sedan innan, renoverades med ett nytt fräscht tyg och gav på så sätt ett helt nytt intryck.

– Vi valde att kombinera nytt och gammalt, dels utifrån miljöperspektivet, dels för att skapa unika arbetsplatser med detaljer som väcker medarbetarnas kreativitet, säger Daniel Denzler, projektledare på Izonak.

De återbrukade möblerna och inredningsfynden har berikats med platsbyggda soffor i kök- och matsalsdelarna, samt fräscha ytskiktsrenoveringar i kök och badrum med ny kakelsättning och målade väggar. De tre kontoren vilar i neutrala färgval för att lätt kunna användas som bas i framtida hyresgästers varumärkespalett.

Läppstiftet är ett av Göteborgs mest kända landmärken och en av Vasakronans mest attraktiva kontorsadresser. I fastigheten finns ett stort serviceutbud med receptionsservice i entréplan, restaurang och café. I källaren finns även ett cykelgarage med serviceplats.

Se fler bilder på projekten på vår projektsida.
Är du intresserad av att hyra någon av de tre kontorsplatserna? Kontakta Vasakronan.
Vill du komma i kontakt med vårt systerbolag Izonak? Här hittar du kontaktuppgifter.

Fotograf: Jonas Berg

Fler nyheter

11 oktober 2021Lediga tjänster

Vi söker fler arkitekter!

Nu har vi ett par lediga tjänster till våra kontor i Stockholm och Malmö! Vi har sedan starten 2001 varit ett tävlingsvinnande och ständigt växande arkitektkontor, idag med över 90 medarbetare fördelat på våra tre kontor i Sveriges tre största städer. Den kreativa atmosfären skapas hos oss genom att vi är modiga och tror på laget före jaget. Vi använder olika erfarenhet av kultur och kunskap för att tänka nytt och våga vara ett annorlunda arkitektkontor.

1 september 2021Nyhet

Ofrivillig ensamhet kan undvikas med rätt arkitektur

Gemensamhetsboendet BonTop i Mölnlycke är en boendeform för människor över 55 år, där hälsa och social hållbarhet varit ledorden för det arkitektoniska konceptet. Dagens forskning visar att en social och aktiv samvaro är hälsoförebyggande, och det har vi tagit fasta på när vi arbetat fram BonTop. Här frodas granngemenskap och ett aktivt liv i kvarterets kärna – den subtropiska trädgården med varierande mötesplatser för olika behov.

20 augusti 2021Nyhet

Höga krav på arkitektur när det privata blir publikt

Det ställs höga krav på god fasadgestaltning och god bostadskvalitet i centrala bostadsprojekt. De privata hemmen blir också blir en del av den publika staden. Den goda bostaden är en viktig angelägenhet för hela samhället. Det vi bygger formar oss under lång tid framöver. Vad gäller fasadgestaltning, dras åsikterna isär. Vårt svar på god arkitektur är att förädla stadsbilden för människor i staden, ett exempel på detta är Brf Sydney, längs Masthuggskajen i Göteborg.

Alla nyheter