Nya medarbetare i Malmö: ”Jag gillar arbetsklimatet och mixen av människor!”

Louise Frantzén, Björn Svensson och Åsa Jentsch.

Louise Franzén, 24 år gör sin praktik, Björn Svensson, 29 år har fått första arkitektjobbet och Åsa Jentsch, 37, har börjat nytt efter föräldraledigheten. Men en sak har de gemensamt: alla är nya medarbetare på Kanozi i Malmö.

Vilka byggnader inspireras du av?

Åsa: Den japanske arkitekten Tadao Andos designmuseum i Tokyo och Peter Zumthors Therme Vals i Schweiz är två exempel. Särskilt Therme Vals som samspelar så fint med de vackra alperna runtomkring.

Vilken är den mest fascinerande byggnaden i världen och varför?

Björn: Som upplevelse skulle jag säga det japanska konstmuseet Chichu Art Museum i Naoshima. Dels på grund av hur byggnaden förhåller sig till landskapet och dels genom ljusinsläppet i rummen som får dem att skifta karaktär och framhäver konstupplevelsen.

Vilken av Kanozis byggnader är din favorit och varför?

Louise: Glasvasen! Jag tycker den fungerar väldigt bra i sin kontext med sina organiska former och färgstarka uttryck. Det är en byggnad som sticker ut och som du lägger märke till.

Varför valde du att jobba hos Kanozi?

Björn: Jag gillar det internationella konceptet, jag har själv studerat i Köpenhamn, på Konstakademins Arkitektskola (KADK), och i Santiago på Pontificia Universidad Católica de Chile. Här på Kanozi finns en spännande mix av människor från olika länder och kulturer. Dessutom gillar jag att man får mycket frihet under ansvar här, det känns som en sund arbetskultur.

Åsa: Jag kommer närmast från Tema arkitekter i Malmö där jag jobbat som arkitekt i sex år och det är extra kul att börja jobba på en ny arbetsplats efter föräldraledigheten. Kanozi är ett spännande arkitektkontor som vågar ta ut svängarna. Här är högt i tak och kontoret jobbar i många olika skalor, allt från stora stadsbyggnadsprojekt till inredningsprojekt.

Louise: Kanozi är ett intressant och roligt kontor med bra gemenskap som ligger i framkant med att göra roliga projekt. Jag har kandidatexamen inom arkitektur från Lunds Universitet och en liten dröm jag har är att kunna kombinera arkitektur och möbeldesign i framtiden.

Varmt välkomna, vi hoppas ni ska trivas hos oss!

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.