Kanozi satsar på ISO-certifiering

Nu har arbetet med ISO-certifiering inom kvalitet och miljö påbörjats hos Kanozi.

– Eftersom vi har expanderat kraftigt, och dessutom förnyar vår organisation, tyckte vi att det var ett bra tillfälle att certifiera oss, säger Niclas Nydewall, kvalitetschef och projektledare för certifieringen.

Att skaffa en ISO-certifiering gällande kvalitet och miljö har varit uppe till diskussion under ett par år på Kanozi.

– Tidigare har vårt kvalitetssystem redan varit uppbyggt efter och följt ISO-standarden utan att vi valt att faktiskt certifiera oss. Men nu kändes det som rätt läge, både som kvalitetssäkring när vi växer och som hjälp i arbetet att sätta organisationen och säkerställa de krav som ställs på oss.

ISO-certifieringen gäller både ISO 9001 samt ISO 14001, vilket ger en bekräftelse på att företaget har ett effektivt system för ledning och styrning av kvalitets- och miljöfrågor. I arbetet mot en certifiering har Kanozi anlitat Effort Consulting AB.

– Just nu befinner vi oss i en inventeringsfas där Effort tar del av vår dokumentation och intervjuar ett flertal personer på olika befattningar hos oss på Kanozi. Allt för att få en uppfattning om var vi står idag och hur vi ska gå vidare i processen, säger Niclas Nydewall.

Målet är att Kanozi ska bli ISO-certifierade innan 2018 års slut.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.