Kanozi växer med över 35 procent, passerar 50 miljoner i omsättning

Arkitektkontoret Kanozi växer så det knakar och under 2017 passerades både 50 anställda och 50 miljoner kronor i omsättning, en ökning med över 35 procent jämfört med föregående år.

– Det har varit ett overkligt bra år, att kunna växa med så god lönsamhet gör att man får nypa sig i armen. Nu blickar vi framåt och ska fortsätta växa med bibehållen lönsamhet och kvalité, säger Helene Brandrup-Wognsen, styrelseordförande och som i januari 2018 även tillträdde som tf. vd på Kanozi.

Kanozi har varit med att utveckla många välkända projekt under året, exempelvis Sahlgrenskas Naturvetenskap Life, Station Centralen som är en del av Västlänken och Älvtornet i Region City. Framgångarna gör att Kanozi växer även till antalet.

– Vi har gjort flera riktigt bra rekryteringar och arbetar aktivt för att vara en bra arbetsgivare, vi vill attrahera de bästa medarbetarna. Extra glädjande är att Lisa Jonsson kommit tillbaka till Kanozi som vice vd och delägare.

Under 2017 har Kanozi planerat för att lansera en ny organisationsstruktur med Teamleaders som driver respektive affärsområden. Målsättningen är att ge tydligare projektansvar gentemot kunderna men också erbjuda de anställda ett nära och dagligt ledarskap.

– Vi tror att en av de stora motivatorerna hos varje medarbetare är att ha nära till ledarskap och tillhörighet till en mindre grupp.

För att skapa ytterligare delaktighet och engagemang erbjöd Kanozi under 2017 medarbetarna möjligheten att bli delägare i företaget.

– På Kanozi värderar vi en stark gruppdynamik där varje medarbetare bidrar med sina erfarenheter och idéer. Det är tillsammans som grupp som vi skapar den unika Kanozi-känslan och kan erbjuda våra kunder ett långsiktigt samarbete som bygger på förtroende där vi som leverantör hela tiden utvecklar våra kunskaper och ambitioner.

Målet för 2018 är att öka omsättningen med minst 20 procent och anställa ytterligare cirka 10 personer till kontoren i Göteborg och Malmö.

– Kommersiella fastigheter och bostäder är starka affärsområden med fortsatt god potential. Även i inredningsuppdragen ser vi tillväxt och där vi ska öka ytterligare det närmaste året, säger Helene Brandrup-Wognsen.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.