Malin Mattsson, arkitekt: ”Jag kände mig hemma direkt”

Så är det att jobba på Kanozi:

Malin Mattsson kom till Kanozis göteborgskontor som praktikant hösten 2016. Sommaren därpå blev hon anställd.

– Jag fick ett väldigt fint mottagande och mycket förtroende direkt. Redan första månaden kändes det som att jag alltid hade jobbat här!

Hur hamnade du på Kanozi?

– Jag hade en kompis som var praktikant här och fick intryck av att det var ett bra och avslappnat ställe som kändes kul.

Vad slog dig första gången du kom till jobbet?

– Alla var väldigt välkomnande. Jag fick inte bara de ”typiska praktikant-uppgifterna” som de andra inte hann med, utan kände att mina kollegor hade en ambition att ge mig uppgifter som skulle lära mig någonting. De gav mig förtroende direkt och det gick ganska fort tills jag kände att jag hade jobbat här länge.

Vad är det bästa med att jobba på Kanozi?

– Stämningen på kontoret!

Hur skulle du beskriva den?

– Väldigt familjär och prestigelös. Man håller inte på sina projekt utan alla kan göra allt. Just det där med förtroendet, att alla hjälper till, gillar jag.  Det innebär att jag har fått hoppa runt en del och vara med i olika skeden i projekten. För mig som är relativt ny och inte riktigt vet vad jag vill som arkitekt än är det guld värt att få prova på så mycket som möjligt.

Vilka utmaningar ser du att Kanozi har framför sig?

– Att behålla den familjära stämningen nu när vi har vuxit mycket, samtidigt som det krävs en struktur när man blir fler. Att hålla balansen där.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Jag lämnar min son Gunnar på dagis och är på kontoret runt halvnio. På Kanozi gäller frihet under ansvar, vi får flexa lite. Jag startar datorn och gör mig en god kaffe i vår kaffebar. Måndagar och fredagar har vi frukost klockan tio. Just nu jobbar jag med allt från kontorsombyggnationer till detaljplaneskisser och parkering. Jag har fått ansvara för några små ombyggnadsprojekt och det är kul att följa dem från skiss till färdigt resultat, det lär man sig mycket av.

Har du något drömprojekt?

– Just nu är det att rita min egen villa! Enkel och robust, helst på en ö nära havet… Ett flerbostadshus i trä hade varit kul. I framtiden hoppas jag att jag är bostadsforskare eller jobbar lite mer med hållbar arkitektur generellt.


Malin Mattsson

Ålder: 32.

Yrke: Arkitekt.

Bakgrund: Studerat Modedesignutbildningen på Textilhögskolan i Borås, KV Konstskola i Göteborg och Tillskärarakademin. ”Jag har alltid drömt om att bli arkitekt, så jag läste upp matte C och sökte med arbetsprover till arkitektutbildningen på Chalmers. Nu har jag 1,5 år kvar på min master.”


 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.