Örgryte Torp: ”Vi älskar takhöjden i vårt nya hus!”

Familjen Tiderman hittade drömmen om ett enklare liv i Örgryte Torp.

Från stress och pendlingstimmar i bilen till nytt hus med både natur och stan runt knuten. Familjens flytt till Kanozi-ritade radhuset i Örgryte Torp innebar ett lyft i livskvaliteten.

– Här har vi det bästa av båda världar, säger Håkan Tiderman.

I januari flyttade familjen Tiderman, pappa Håkan, mamma Linda och sönerna Malte, 9 år och Alvin, 6, in i sitt splitt nya radhus i Örgryte Torp. Ett av 24 radhus som Kanozi ritat på uppdrag av Skanska och som har ett fantastiskt läge, åtta minuter cykeltur till centrum och fem till natursköna Delsjön.

– Vi var bland de första att skriva upp oss på intresselistan, men vi hörde att det var ett extremt tryck på husen och trodde aldrig att det skulle gå vägen. Så kom det plötsligt ett mejl där det stod: ”Ni har fått ett av radhusen”! Det var bara en sådan superlycka! säger Håkan Tiderman.

Håkan Tiderman med familj bor i Örgryte Torp, ritat av Kanozi
Håkan Tiderman och familjen har hittat drömmen i Örgryte Torp.

Tidigare bodde de i Kungälv, men efter nio år av pendlingstimmar i bilen och försök att få ihop livspusslet med jobb inne i stan, två barn, skolor, förskolor och diverse aktiviteter kände familjen att det var dags att testa något nytt.

– Jag jobbar inne i Göteborg och det tog en timme, ibland en och en halv, att ta mig in till stan. Och det hände ofta när jag skulle ta mig hemåt, lite stressad och hämta på förskolan, att jag bara möttes av ett totalstopp när jag kom ut ur Tingstadstunneln, säger Håkan.

Drömmen föddes om ett enklare liv utan konstant stress. Nu har de äntligen hittat det. På 130 välplanerade kvadrat i Örgryte Torp.

– Det är världsklass att bo såhär. Jag är ingen naturmänniska, men bara att ha möjligheten att kunna cykla ner och bada med barnen efter jobbet är en otrolig tillgång. Det känns bättre att kunna lägga mer tid på barnen än på att pendla i bilen. Det här har verkligen gett oss ett lyft i livskvaliteten.

När Kanozi skapade husen ville man ge dem mycket Örgryte-känsla och släppa in naturen från slottsparken och Delsjön. Karaktären på husen är en modern tolkning av den omgivande tegelarkitekturen och bostäderna präglas av rymlighet och genomtänkta rumssamband.

– Det allra bästa är att nedervåningen har en så öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Allt smälter ihop på ett fint sätt, samtidigt som det ändå upplevs som separata rum. Dessutom har Kanozi lyckats väldigt bra med att få in mycket ljus i huset, vilket kan vara knivigt med radhus annars, säger Håkan Tiderman.

Håkan Tiderman med familj bor i Örgryte Torp, ritat av Kanozi
Öppen planlösning och mycket ljusinsläpp är något familjen uppskattar mest.

Vardagsrummet med sina stora fönster mot altanen är föräldrarnas favoritrum. Barnen älskar takhöjden i sovrummen på övervåningen.

– På högsta stället har vi 3,80 i takhöjd. Vi platsbyggde ett loft i ena killens sovrum och han blev supernöjd. Båda barnen trivs jättebra i huset och just den här fantastiska takhöjden är nog det de har gillat allra mest.

Familjen Tiderman: Håkan och Linda, sönerna Malte 9 år och Alvin 6 år.

Bor: Radhus i Örgryte Torp.

Håkan Tiderman med familj bor i Örgryte Torp, ritat av Kanozi
Barnen älskar att det är så högt i tak.
Familjen Tiderman: Håkan och Linda, sönerna Malte 9 år och Alvin 6 år.  Bor: Radhus i Örgryte Torp.
Radhusen i Örgryte Torp, ritade av Kanozi
Familjen Tiderman: Håkan och Linda, sönerna Malte 9 år och Alvin 6 år.  Bor: Radhus i Örgryte Torp.
Här är naturen nära, med ett stenkast till Delsjön och slottsparken.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.