Kanozi Göteborg välkomnar Lovisa Arvidsson-Kvissberg: ”Arkitektur ska väcka starka känslor”

Shanghai bra, hemma bäst. Lovisa Arvidsson-Kvissberg är Kanozi Göteborgs nya arkitekt och kollega, varmt välkommen! 

Hej Lovisa, vad har du gjort tidigare? 

– Jag tog master i arkitektur i Dundee, Skottland. Under studierna tog jag ett sabbatsår för att arbeta på Arup Associates i Shanghai och som volontär på byggplatser i Costa Rica. Närmast kommer jag från London där jag arbetat i fyra år med high-end bostäder och kontor.   

Varför studerade du utomlands? 

– För att en utbildning på engelska gör hela världen mer tillgänglig. Så det är lite överraskande att jag flyttar hem till Sverige igen så snart. 

Hur hamnade du hos Kanozi?  

– Kanozi har bra variation av projekt och strävar efter att skapa ett socialt och ekologiskt hållbart samhälle. Dessutom är det en bonus att även inredningsarkitekter och ingenjörer jobbar här.  

Varför ville du bli arkitekt?  

– Under uppväxten flyttade vi ofta och bytte land nästan vartannat år. Det fick mig att fundera över hur människor har behov av en plats där vi kan känna oss säkra och hemma. Jag började arkitektutbildningen med tanken att skapa hem för olika människor i olika miljöer och kulturer.  

Vad är viktigt när det gäller arkitektur?  

– Jag vill skapa platser som reflekterar och speglar omgivningen, men samtidigt känns unika och väcker känslor.   

Vad hoppas du att kunna tillföra kontoret 

– Nya tankar och idéer eftersom jag läst och jobbat utomlands. Jag vill bidra till en produktiv och trivsam arbetsdag.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.