Kanozi fortsätter växa – möt våra nya medarbetare

Vi stärker vårt team i Göteborg med en tekniskt kunnig byggnadsingenjör, fler lösningsorienterade och kreativa arkitekter och en kontorsreceptionist som hjälper oss förädla vår familjära och viktiga företagskultur.

Med en arbetslivserfarenhet inom arkitektur som sträcker sig ett helt decennium bakåt i tiden, med ett CV som berör både miljöcertifierade handelsprojekt, skolor, vårdboenden, bostäder och kontor och med tidigare arbetsplatser som Ramboll Retail Planning & Arcitecture, Arkitektbyrån Design, Sjögren Arkitekter och Henning Larsen Architects – har arkitekten Maria Söderström landat hos oss på Kanozi.
Hur kommer det sig att du sökte dig till Kanozi?
– Jag uppskattar att projekten på Kanozi rör sig mellan olika skalor, från specialritade möbler till innovativa kontorshus och hållbarhetsklassade stadsdelar. Jag tilltalas av de omsorgsfulla detaljerna, helheten i konstruktion, de miljömedvetna materialvalen och sociala aspekterna, förklarar hon och fortsätter:
– Jag vill tillsammans med mina nya kollegor fortsätta skapa spännande och innovativ arkitektur och för framtiden hållbara samhällen.

En återvändande arkitekt
Ytterligare en arkitekt som berikat vårt kreativa team är Gustav Backström, som för ett par år sedan blev utlånad till Kanozi av sin tidigare arbetsgivare och nu återvänt till oss för en fast plats.
– Det kändes skönt och enkelt att komma tillbaka och sitta med vänner som kollegor. Och att få jobba med spännande projekt som till exempel Natlife. Sen märks det att kontoret vuxit sig större och utvecklats under de senaste åren. Idag finns det många spännande projekt på gång och i och med det en dynamik och framåtanda, säger han.
Gustavs arkitektoniska styrkor är huvudsakligen stadsplanering, bostäder och forskning- och laboratoriebyggnader med erfarenhet från byråer som Meter Arkitektur och Sjögren Arkitekter.
Vad uppskattar du mest med Kanozi?
– Här finns en nyfikenhet och ett intresse av att göra något spännande av varje projekt. Jag gillar även att vi har en stor blandning av influenser på kontoret vilket ger en bredd i projekten och många olika infallsvinklar, säger han.

En praktikant från grannlandet
Med mindre erfarenhet, men desto mer exotisk härkomst än tidigare nämnda, är vår arkitektpraktikant Julia Rintamäki. Av namnet att döma, så kommer hon föga oväntat från vårt grannland i öst, Finland. I bagaget har hon en master i produktutveckling och kandidat inom arkitektur från Chalmers Tekniska Högskola. Och har tidigare praktiserat på OOPEAA i Helsingfors.
Du hittade till Kanozi via vår arkitekt Saara Franzelius som tipsade om praktikplats på Kanozi, berätta hur det gick till!
– Ja, men precis! Vi satt bredvid varandra på ett flyg mellan Göteborg och Helsingfors. Kommer inte ihåg hur vi började prata, men hon hade med sig lite anteckningar som hon skulle gå igenom och på det sättet så började vi prata om arkitektur. Det var under den perioden jag höll på att söka till arkitekturprogrammet och jobbade med arbetsprover då.
Vad tycker du om Saaras rekommendation om Kanozi som praktikplats?
– Jag trivs jättebra! Jag har hunnit vara med på studieresan till Oslo för ett par veckor sedan och fått ta fram ett inspirerande presentationsmaterial för en ombyggnation av en villa. Det roligaste var att få vara med och presentera materialet för kunden, berättar hon.

Fyra dagar på Kanozi
Filip Svensson är vårt allra senaste tillskott bland nyanställda och bär titeln byggnadsingenjör. Han har övergett Borås för Göteborg och har byggt upp sin arbetslivserfarenhet hos bolag som Betonmast och Semrén & Månsson. Han har bland annat jobbat med nämnvärda projekt som Karlatornet, Centrumhuset på Selma Lagerlöfs torg och Kvarnbyvallen i Mölndal.
– Efter fyra dagar och en studieresa till Oslo, känns det fortfarande väldigt bra att vara här på Kanozi, säger han och skrattar.
Vad har du för förväntningar på Kanozi som arbetsplats?
– Då Kanozi har många spännande projekt med hög lägstanivå, ser jag fram emot att få utvecklas i min roll som byggnadsingenjör, men även som människa.

Att stolt värna om företagskulturen
Att behålla den erkända och familjära företagskulturen – medan företaget växer sig allt större för varje år – är en bedrift. Tacksamt nog lyckas vi hitta rätt personer som tillsammans förädlar vår sköna stämning på kontoren. En av de mer centrala rollerna i det arbetet är vår kontorsreceptionist Carina Östlund.
– Jag fick höra av vänner och bekanta att Kanozi är en bra byrå med personal som stannar länge och mår bra, säger hon och fortsätter:
– Och jag trivs himla fint här. Folk är snälla och kloka, en bra kombination. Sedan har jag aldrig arbetat på en plats där alla tar så väl hand om sig, genom god kost och träning, och det är väldigt inspirerande.
Hur känns det att jobba på ett arkitektkontor men inte vara arkitekt själv?
– Det är en väldigt kreativ miljö, att omge sig själv med maffiga ritningar, gedigna materialprover och se alla dessa idéer ta form. Jag kan säga att det där Attefalls-huset från Bauhaus – som jag och min familj skulle bygga blir nog inte av – efter att ha sett vilka andra möjligheter som finns!

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.