”På Kanozi får alla idéer plats!”

Ricardo Ibrahim, Despoina Papadopoulou och Thea Foss Henriksen är nya arkitekter på Kanozis göteborgskontor.

Nya medarbetare i Göteborg:

Ricardo Ibrahim, 34 år, kommer från Portugal, Despoina Papadopoulou, 32 år, från Grekland och 26-åriga Thea Foss Henriksen är från Norge. Nu blir de ett välkommet tillskott på Kanozi Arkitekters kontor i Göteborg.

Vad är roligast med att jobba som arkitekt?

Ricardo: För mig är det roligaste och samtidigt det mest utmanande alldeles i början av ett projekt. När du sitter med ett helt vitt papper framför dig där du ska få ner alla tankar i ditt huvud. Att arkitekturen berör, och berörs av, flera andra områden i samhället som både den naturliga och sociala miljön, estetik, ekonomi och politik är också spännande.
Despoina: Arkitektur är en livsstil, ett sätt att uppleva världen omkring dig. Att få vara med om att skapa något bestående till kommande generationer är fantastiskt!
Thea: Varje uppdrag och projekt är annorlunda, det finns alltid något nytt att upptäcka. Jag gillar att jag kan arbeta kreativt och teoretiskt på samma gång.

Vilka byggnader i världen fascinerar er?

Ricardo: Alhambra i spanska Granada. Jag tycker om hur byggnaden relaterar till staden och landskapet samt de intima, upplysta rummen.
Despoina: Guggenheimmuseet i New York, med sina dramatiska kurvor i kontrast till stadens strikta rutnät, och Louis Kahn Salk Institute i San Diego, med sin vy mot havet och tidlösa design, är två av mina favoritplatser.
Thea: Pantheon i Rom. Templet som förstördes två gånger, men återuppbyggdes varje gång!

Vilka är era Kanozi-signerade favoriter?

Ricardo: Brf Åre Parken i Åre och Resecentrum Tuvesvik. Jag gillar det smarta sättet som byggnaderna integreras med omgivningen, samtidigt som de uttrycker sin egen identitet.
Despoina: Den lekfulla formen på Glasvasen i Malmö och de dynamiska interiörerna och exteriörerna på Villa B i Alingsås.
Thea: Jag inspireras av byggnader som har en tydlig idé och vision och samtidigt smälter in i sin omgivning, till exempel Villa Helena, Resecentrum Tuvesvik och Villa Agnes.

Kan ni berätta lite om er själva?

Ricardo: Mitt liv har alltid kretsat kring arkitektur, tillsammans med mina två största intressen – att resa och att spela tennis! Innan jag kom till Sverige jobbade jag i Barcelona och Zürich. Kanozi känns som ett dynamiskt och kreativt kontor där alla idéer får plats.
Despoina: Jag lämnade Grekland efter min arkitekturexamen 2009. De senaste åren har jag arbetat i Nederländerna, Belgien och Kalifornien. Jag hoppas att mina tidigare erfarenheter från olika platser i världen ska berika de projekt jag kommer att arbeta med hos Kanozi.
Thea: Jag har precis tagit min magisterexamen i inredningsarkitektur i Milano. Tidigare har jag pluggat i Oslo och Dublin.

Varmt välkomna, vi hoppas ni ska trivas hos oss!

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.