”Utmaningen är att fånga kunden och deras önskemål”

Kanozi Arkitekter har designat teknikföretaget Smart Eyes nya kontor:

En total ombyggnad invändigt som för tankarna till teknikens hjärta, i såväl färg som form. När Kanozi får fria händer hos göteborgsföretaget Smart Eye, en ledande leverantör inom avancerade eyetrackingsystem, går kretskortet som en röd tråd genom inredningen.

– Det här är ett högteknologiskt företag, men vi har satsat på ”low tech” i inredningen för att göra det mer tillgängligt, säger Patrik Fromell, arkitekt på Kanozi.

När teknikföretaget Smart Eye flyttade in i nya lokaler fick Kanozi uppdraget att designa deras kontor. Målsättningen var att skapa en arbetsplats som främjar kreativitet, kompetens och drivkraft, samtidigt ska det kännas att du befinner dig på ett världsledande teknikföretag.

– Sladdarna av svart gummicord i taket ska föra tankarna till ett kretskort. Kretskortet är ju själva teknikens hjärta och eftersom Smart Eye håller på med avancerad teknik tyckte vi att det passade bra, säger Patrik Fromell, arkitekt på Kanozi.

Färgschemat är satt från resistorer på ett kretskort med bas i blå/turkos, beige, rött, cerise och orange.

– Vi har försökt knyta an till det tekniska i olika mönster som vi gjort. På första våningen finns det träpaneler som fungerar som fondväggar. När du tittar in på kontoret blir de som ett ganska konkret, men stiliserat, mönster av ett kretskort. Ett mönster som vi också tryckt på bland annat skrivborden.

I Smart Eyes lounge, reception och lobby är färgsättningen mjukare och lugnare medan kontorsdelen med mötesrum och kontorslandskap är ljusare och intensivare.

– Utmaningen med ett sådant här jobb är att fånga kundens önskemål. Smart Eye är ett högteknologiskt företag, samtidigt har de vuxit successivt. Vi har medvetet tagit bort allt vitt i lokalen, just för att sänka intensiteten på kontoret och göra inredningen mer low tech så att det känns stabilt och förankrat i en långsam process, säger Patrik Fromell.

Martin Kranz, vd på Smart Eye, ville att det skulle skapas en trygg, omhändertagande och välkomnande känsla på kontoret.

– Att man blir nyfiken och vill stanna kvar. Att det är en plats för kreativitet, säger Martin Krantz.

Nu är deras kontor nominerade i tävlingen Sveriges snyggaste kontor 2017.

Här kan du se mer av det nya kontoret.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.