”Här prioriteras medarbetarnas välmående”

Välkommen till Kanozi, Emelie Lorensson, nyexaminerad byggingenjör och kollega på Göteborgskontoret!

Hej Emelie! Du kommer direkt från skolan, vad har du studerat?

– Jag läste till byggingenjör på Chalmers tekniska högskola och tog examen våren 2017 efter att ha gjort examensarbetet för Göteborgs Stad. Där var jag med och utredde Friskväderstorget i Biskopsgården och hur platsen kan göras tryggare med hjälp av bland annat gestaltning och siktlinjer.

Hur kommer det sig att du började på Kanozi?

– Efter min examen var jag ute och reste ett tag. Samtidigt hade två av mina kursare, Linn och Josefine, börjat jobba på Kanozi och berättade att det var en bra arbetsplats där de satsar mycket på att medarbetarna ska trivas och må bra. Båda två rekommenderade att jag skulle söka mig hit.

Vad är det bästa med att vara byggingenjör?

– Att man får arbeta och utmanas i många olika projekt, det är väldigt utvecklande. Min roll som byggingenjör i ett arkitektprojekt innebär att jag bland annat arbetar med 3D-modellering och byggtekniska frågor, det tycker jag är kul!

Har du något drömprojekt?

– Så här i början vill jag gärna arbeta med olika projekt för att utvecklas inom många områden men det vore fantastiskt att ta fram en byggnad inför ett stort idrottsevenemang. Något som står kvar länge och blir en symbol för staden, kanske en idrottsstadion till OS.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.