Kanozi är ny företagsmedlem i Brain Athletics

”Vi vill vara Sveriges mest kreativa arkitektkontor”

Rörelse och stimulerande miljö är viktigt för både kropp och knopp. Föreningen Brain Athletics arbetar för att sprida kunskap om hjärnforskning och sambandet mellan fysisk träning, hjärnhälsa och kreativitet. Nu har Kanozi blivit företagsmedlem.

– Hjärnan är vår viktigaste resurs. Kan vi hjälpa våra medarbetare att nå deras fulla potential vore det fantastiskt, säger Johan Norén, vd och delägare på Kanozi.

Så länge Johan Norén kan minnas har han varit intresserad av idrottspsykologi.

– Redan under skoltiden fascinerades jag över hur bra studieresultat eleverna på idrottsgymnasiet hade. Visst var det konstigt att de, som la mycket tid på träning och rimligen hade mindre tid att studera, ändå klarade sig så bra?

För några år sedan träffade Johan författaren och organisationskonsulten Mikael Mattsson som var intresserad av hur fysisk rörelse kan användas som en katalysator för personlig utveckling.

– Jag började springa intervaller i en av Mikaels träningsgrupper och lärde mig mer och mer om hur hjärnan och den kognitiva förmågan påverkas av fysisk aktivitet, säger Johan Norén.

När Mikael sedan började arbeta med Brain Athletics, som stöttar hjärnforskning och idrottsrörelsen, var det självklart att Kanozi skulle bli företagsmedlem.

Som medlem får Kanozis medarbetare möjlighet att delta i frukost- och lunchseminarium och rabatt på de motionslopp Brain Athletics arrangerar eller medverkar i.

– Vi vill vara Sveriges mest kreativa arkitektkontor och stödja medarbetarna genom att ge kunskap om hur var och en kan påverka sina möjligheter till att både må och prestera bättre.

Som medlem i Brain Athletics vill Kanozi främja sambandet mellan fysisk aktivitet och hjärnhälsa för att på så sätt skapa ett hållbart arbetsliv.

– Det är svårt att få ihop livspusslet och träning ska vara enkelt och roligt, inte generera stress eller dåligt samvete. Därför har Kanozi till exempel både yoga och konditionsträning på kontoret. Långsiktigt gagnas företaget också av att alla som arbetar här mår bra. Vi vill visa att det är okej att prioritera hälsan, säger Johan Norén.

 

Läs Brain Athletics intervju med Johan Norén: ”Träningen Gör Oss Kreativa, Intelligenta, Modiga Och Mer Konkurrenskraftiga”

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.