Kanozi arbetar med Västlänken

Kanozi Arkitekter är sedan 2016 delaktiga i projektet Västlänken och station Centralen. Nu arbetar Kanozi även med en annan del av projektet, station Korsvägen.

– Vi är jätteglada att vara en del i Västlänken som har ytterst professionella beställare med höga ambitioner att leverera bästa möjliga upplevelse och funktion till framtida resenärer, säger Johan Norén, arkitekt och delägare Kanozi.

I projektet station Centralen har Kanozi ingått i NCC:s konsultgrupp sedan 2016 och arbetat med att sätta riktpris och bestämma tekniska lösningar. Delprojektet station Korsvägen börjar Kanozi arbeta med nu under våren 2018.

– Våra uppdrag är att utforma stationsrummen både i Korsvägen och Centralen och dess anliggande delar. Kanozi har kommit in i olika skeden av de två projekten, nu är avtalen klara och själva produktionen börjar.

 

Arbetsgrupp Kanozi

  • Dave Leech, projektledare Korsvägen
  • Niclas Nydewall, teknikansvarig (TA)

 

Västlänken – deletapp Centralen i Göteborg

På uppdrag av Trafikverket bygger NCC, med Kanozi som underkonsult, en betydande etapp av Västlänkens dubbelspåriga järnväg för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg. Deletapp Centralen omfattar en bro över E6 i öst, nya underjordiska station Centralen och cirka 2 km anslutande tågtunnel, varav en del går genom berg. Kontraktsvärdet uppgår till cirka 4,7 miljarder kronor.

Västlänken – deletapp Korsvägen, Göteborg

På uppdrag av Trafikverket bygger NCC, med Kanozi som underkonsult, en betydande etapp av Västlänkens dubbelspåriga järnväg för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg. Deletapp Korsvägen uppförs av NCC och tyska Wayss & Freytag Ingenieurbau AG och omfattar cirka 3,2 km dubbelspårig järnväg, varav merparten går i tunnel samt en ny underjordisk station som byggs vid knutpunkten Korsvägen i centrala Göteborg. Kontraktsvärdet uppgår till cirka 3,8 miljarder kronor.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.