Kanozi arbetar med Västlänken

Kanozi Arkitekter är sedan 2016 delaktiga i projektet Västlänken och station Centralen. Nu arbetar Kanozi även med en annan del av projektet, station Korsvägen.

– Vi är jätteglada att vara en del i Västlänken som har ytterst professionella beställare med höga ambitioner att leverera bästa möjliga upplevelse och funktion till framtida resenärer, säger Johan Norén, arkitekt och delägare Kanozi.

I projektet station Centralen har Kanozi ingått i NCC:s konsultgrupp sedan 2016 och arbetat med att sätta riktpris och bestämma tekniska lösningar. Delprojektet station Korsvägen börjar Kanozi arbeta med nu under våren 2018.

– Våra uppdrag är att utforma stationsrummen både i Korsvägen och Centralen och dess anliggande delar. Kanozi har kommit in i olika skeden av de två projekten, nu är avtalen klara och själva produktionen börjar.

 

Arbetsgrupp Kanozi

  • Dave Leech, projektledare Korsvägen
  • Niclas Nydewall, teknikansvarig (TA)

 

Västlänken – deletapp Centralen i Göteborg

På uppdrag av Trafikverket bygger NCC, med Kanozi som underkonsult, en betydande etapp av Västlänkens dubbelspåriga järnväg för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg. Deletapp Centralen omfattar en bro över E6 i öst, nya underjordiska station Centralen och cirka 2 km anslutande tågtunnel, varav en del går genom berg. Kontraktsvärdet uppgår till cirka 4,7 miljarder kronor.

Västlänken – deletapp Korsvägen, Göteborg

På uppdrag av Trafikverket bygger NCC, med Kanozi som underkonsult, en betydande etapp av Västlänkens dubbelspåriga järnväg för pendel- och regiontåg under centrala Göteborg. Deletapp Korsvägen uppförs av NCC och tyska Wayss & Freytag Ingenieurbau AG och omfattar cirka 3,2 km dubbelspårig järnväg, varav merparten går i tunnel samt en ny underjordisk station som byggs vid knutpunkten Korsvägen i centrala Göteborg. Kontraktsvärdet uppgår till cirka 3,8 miljarder kronor.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.