Örgryte Torp: ”Vår takterrass är som ett extrarum”

Ante Baric bor i lägenhet på sjätte våningen i Örgryte Torp.

Med två utflugna barn blev huset i Utby för stort. Samtidigt ville Ante Baric och hans fru Eva behålla villakänslan med möjlighet till grönska. Lösningen blev en rymlig lägenhet med takterrass i Brf Synvillan, Örgryte Torp.

– För oss var just takterrassen en viktig detalj när vi valde boende. Den har blivit vårt favoritrum!

I 21 år var villaområdet i Utby, sex kilometer öster om Göteborg, hemma. Men när barnen Simon och Izabelle flyttade ut kändes huset tomt. Ante och Eva började leta efter ett nytt boende, ett som var lite enklare och mer underhållsfritt än ett hus.

– Vi ville lägga mer tid på att leva livet istället för att underhålla fastigheten, säger Ante Baric.

Ante Baric på sin takterrass i Örgryte Torp
Ante Baric stormtrivs på sin takterrass i Örgryte Torp.

Genom ett nyhetsmejl från Skanska upptäckte de Synvillan i Örgryte Torp. Området med 87 lägenheter och 24 radhus som Kanozi ritat på uppdrag av byggbolaget.

– Det passade klockrent med våra krav och önskemål. Dels tyckte vi om området, att få närheten till stan men ändå naturskönt, och dels ville vi bo i en lägenhet. Vill du ta på dig joggingkläderna och ge dig ut i Delsjöreservatet eller ta på en blazer och gå till Liseberg är det ungefär lika långt.

I juni 2017 flyttade Ante och Eva in i sin nya lägenhet på 92 kvadratmeter med fantastisk takterrass på 38 kvadrat som har utsikt över Bö. Just takterrassen var en viktig pusselbit i det nya drömboendet.

– Frihetskänslan är nog det bästa. Takterrassen är vårt extrarum där det är skönt att koppla av efter jobbet. Här har vi möblerat med loungemöbler, några krukor och en liten planteringslåda. På så sätt får vi upplevelsen av att ha en trädgård, utan att behöva sköta den. Det är bara ett par lägenheter som har terrass, men för oss var det en viktig detalj när vi valde boende, säger Ante Baric.

Ante Barics lägenhet i Örgryte Torp har öppen planlösning
Lägenheten har öppen planlösning och mycket ljusinsläpp.

Den öppna planlösningen med plats för samvaro ger gott om utrymme.

– Det här är en modern lägenhet som ändå smälter väl in med den befintliga bebyggelsen i området där ”slottet”, Stora Torp, blir en naturlig knytpunkt i mitten. Man ser att det har funnits en tanke från arkitekten att de nybyggda lägenheterna ska gå igen i stil, det blir som en port till Delsjön. Det här är bostäder med tidlösa materialval och smakfull design.

Att huset är Svanen-märkt och byggnadsmaterialen robusta betyder också mycket för Ante Baric när det gäller framtid och hållbarhetsperspektiv. Det här är ett boende där de ser fram mot att njuta i många år framöver.

– Dessutom är energikostnaderna låga. Om inget extremt oförutsett händer upplever jag att vi kan bo här länge utan att bekymra oss särskilt mycket!

Namn: Ante Baric.

Familj: Hustrun Eva Löwenadler, utflugna barnen Simon, 26 år och Izabelle, 24.

 

Ante Barics lägenhet i Örgryte Torp
Köket är ljust med marmor.

 

BRF Synvillan i Örgryte Torp
Brf Synvillan i Örgryte Torp.

 

BRF Synvillan i Örgryte Torp
Brf Synvillan i Örgryte Torp.

 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.