Sex vackra villor – signerade Kanozi

Att fånga platsens potential och ta tillvara boendets kvaliteter ur människans perspektiv. När Kanozi ritar privatvillor är hållbar och innovativ design med både form och funktion i fokus.

– Det personliga, både i mötet med kunden och i design, är det allra roligaste med att rita ett privat boende. Potentialen att spegla ett specifikt sätt att leva gör att man kan ta ut svängarna rejält, säger Johan Casselbrant, delägare och arkitekt på Kanozi.

 

Villa K i Onsala

Om huset: Villa K, på 365 m2, byggdes 2008 och nominerades till Arkitekturs debutpris 2009.

”Känslan är en strandäng där huset ersätter en gles tallskog och du närmar dig vattnet succesivt. På terrassen öppnar sig utsikten med västerhavet synligt i 180 grader. Huset bygger på några enkla volymer där olika takhöjd ger kompositionen i en skulptural helhet.”

Villa K i Onsala är ritad av Kanozi

 

Villa Agnes i Malevik

Om huset: Enfamiljshus på 650 m2 med pool och gästhus i natursköna Kungsbacka, byggdes 2013.

”Här låg utmaningen i att hantera en riktigt stor villa på en avstyckad, relativt liten tomt. Då är det viktigt att skapa inbjudande miljöer, både ut mot vägen och in mot trädgården och poolen. Det här är en bostad som skapats för att ge plats för det goda livet.”

Villa Agnes i Malevik är ritad av Kanozi

 

Villa Frida i Hovås

Om huset: Huset på 400 m2 har en komplex form och är uppfört med bärandet murade väggar och hårdbränt, nästan svart tegel. Byggår 2008.

”Kundens önskemål var att villan skulle sticka ut och ge en exklusiv känsla. En rolig förutsättning var att huset skulle muras med belgiskt tegel från Vandersanden, som är ett riktigt spännande byggnadsmaterial som ännu inte är så välkänt i Sverige.”

Villa Frida i Hovås är ritad av Kanozi

 

Villa Lovisa i Särö

Om huset: Putsad villa på 215 m2 med öppna samband för kök och vardagsrum som klättrar upp över en mindre trävolym. Byggår 2009.

”Här önskade kunden en öppen och modern villa med traditionella material som puts och trä. Utmaningen låg i att skapa något attraktivt på en relativt svår tomt som lutar mot nordost. Lösningen blev att jobba skulpturalt där själva huset blir fokus, inte utsikten eller naturen.”

Villa Lovisa i Särö är ritad av Kanozi

 

Villa B i Alingsås

Om huset: Villa på 450 m2 som byggdes 2014. Här var kundens önskemål en villa som hade sammansatt karaktär med lutande tak, uppbrutna former och ett tydligt modernt uttryck.

”Den här villan fångar läget och platsen med en fantastisk utblick över sjön och kvällssolen. Samtidigt bildar huset en skulptural helhet där det ligger en bit upp i sluttningen från den lilla tillfartsvägen.”

Villa B i Alingsås är ritad av Kanozi

 

Villa Helena på Västkusten

Om huset: Villan byggdes 2006 och är på 270 m2.

”Karaktären är lite som en mussla med mörka råa material på utsidan och ljusa släta ytor invändigt. Villan hukar bakom klipporna och närmar sig utsikten över havet i flera steg, som leder fram till en fantastisk havsutsikt mot västerhavet.”

Villa Helena på Västkusten är ritad av Kanozi

 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.