Eugenio Fortis till Kanozi i Göteborg: ”Jag har alltid imponerats av skandinavisk design”

Från södra Spanien till Göteborg – Eugenio Fortis är Kanozis nya tillskott som ska förstärka göteborgkontorets kompetens.

Hej Eugenio och välkommen till Kanozi! Var har du arbetat tidigare?

– Jag kommer senast från arkitektkontoret Kjellgren Kaminsky. Innan dess arbetade jag som arkitekt i Spanien.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Sverige och Kanozi?

–  Jag flyttade hit med min sambo för att vi båda vill utvecklas och bli bättre inom våra respektive yrken. Jag har alltid sett upp till och imponerats av skandinavisk design och arkitektur, då kändes Sverige helt rätt.

– Det var delvis viljan att prova på någonting nytt som lockade mig till Kanozi. Jag ville även arbeta mer med olika typer av projekt, i flera olika skeden. Det kan jag göra här!

Vad är det bästa med att vara arkitekt?

– Att skapa bra miljöer som folk kan njuta av och framför allt skapa platser som människor kan bo, använda och leva i.

Har du något drömprojekt?

– Det kanske låter utopiskt, men att få bygga någonting på planeten Mars! Det är en dröm att vara med och utveckla ett projekt som kan hjälpa oss att flytta dit i framtiden.

Var finner du din inspiration?

– Främst från byggnader som redan finns runt om i världen. Jag tittar mycket på och inspireras av arkitektur från både södra Europa och Skandinavien.

Vilket är ditt favoritprojekt signerat Kanozi?

–  Glasvasen! En månad efter att jag flyttat till Sverige besökte jag Malmö. Hotellet vi bodde på låg precis framför Glasvasen och jag blev nyfiken på vem som ritat den. Det var då jag hörde talas om Kanozi och jag gillar fortfarande byggnaden väldigt mycket.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.