Alex Pollock till Kanozi i Göteborg: ”Här skapas arkitektur som förbättrar staden”

Hej Alex och välkommen till kontoret i Göteborg! Vad har du arbetat med tidigare?

– Jag kommer ifrån Valencia, Spanien, och det var där jag utbildade mig till arkitekt. Under mitt yrkesliv har jag arbetat i Valencia, Warszawa och Köpenhamn. De senaste fyra åren har jag bott i Göteborg och arbetat på Sweco.

Vad lockade dig till Sverige?

– Det var främst mitt intresse för skandinavisk design som lockade. Efter att ha arbetat i Köpenhamn i ett år sökte jag mig till Sverige och kom till Göteborg.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Kanozi?

– Jag ville arbeta med arkitektur som gör skillnad och bidrar till staden. När jag började titta runt bland olika arkitektkontor kändes det som att jag och Kanozi delade visioner och mål. Här får jag skapa arkitektur som berör och förändrar både staden och människornas vardag. Jag drogs även till att det fanns en stor variation mellan projekten.

Har du något drömprojekt?

– Att få arbeta med projekt från början till slut. Gärna inom arkitektur som används av folket, allt från infrastruktur som exempelvis tågstationer till kulturella byggnader som museum.

Vad är det bästa med att vara arkitekt?

– Det är min största passion i livet. Jag har flyttat mellan olika länder och det har varit på grund av arbetet då jag alltid sökt mig efter ställen där jag kan få skapa så bra arkitektur som möjligt. Det bästa är att få skapa något som förbättrar människors liv och att bidra till staden.

Vilket är ditt favoritprojekt signerat Kanozi?

– Bostäderna i Örgryte torp! Jag bor i området och brukade gå förbi medan de byggdes. Jag tycker att de är väldigt snygga och väl genomtänkta!

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.