Kanozi utnämnda till Di Gasell – siktar på 30 procent tillväxt

Med tillväxt på över 35 procent för 2017 är Kanozi ett av Sveriges snabbast växande företag och utnämnda till Di Gasell. Nu går arkitektkontoret mot en ökning med minst 30 procent i år, en ny intern organisation har lagt grunden för långsiktig tillväxt med nya stora uppdrag.

– Vi har lämnat det lilla företagets fördelar och är på väg att bli en stor aktör inom arkitektbranschen. Kanozi får in nya spännande uppdrag och genom att fortsätta knyta till oss kreativa och duktiga medarbetare har vi stora möjligheter att bli ett av Sveriges ledande arkitektkontor, säger Helene Brandrup-Wognsen, styrelseordförande och tf. vd på Kanozi.

Utnämningen till Di Gasell är den tredje för Kanozi Arkitekter sedan starten 2001. Interna satsningar under 2017 har skapat förutsättningar för fortsatt tillväxt, vilket gett resultat. Arkitektkontoret har växt i antal medarbetare och projekt – årsskiftet 2017 hade Kanozi 60 anställda och ser nu ut att bli över 80 innan året är slut.

– Vi ökar inom alla våra affärsområden – stadsplanering, kommersiella fastigheter, bostäder och inredning, där det sistnämnda nu är ett separat bolag inom Kanozi. Här har vi fått väldigt positiv respons med många förfrågningar kring nya spännande projekt inom bland annat konceptualiseringar av fastigheter och co-working.

Siktar på att växa med större uppdrag

Interna satsningar 2017 på struktur, processer och ekonomistyrning har lagt grunden för fortsatt expansion, med kapaciteten att ta på sig fler – och större uppdrag.

– Samtidigt har vi fortsatt skapa värden för våra beställare och deras kunder. Vi har stora förhoppningar att växa i många år framöver.

Rekryterar till alla tre kontoren

Utmärkande projekt för Kanozi är station Centralen och station Korsvägen, delar av projektet Västlänken i Göteborg, samt E.ONs huvudkontor i Malmö. 2018 blev det klart att Kanozi fått uppdraget att utforma Sickla station i Stockholm, en stark markör att arkitektkontoret växer nationellt.

– Under 2018 öppnade vi kontoret i Stockholm. Den nya tunnelbanestationen i Sickla kommer betyda mycket för Kanozis etablering, där vi siktar på att vara tio anställda inom ett år.

– Vi har stort rekryteringsbehov till alla kontoren. Det är mycket som händer på Kanozi nu, vi har goda utsikter att bli ett av Sveriges större arkitektkontor, säger Helene Brandrup-Wognsen.

I år är tredje gången Kanozi blir utsedda till Di Gasell, tidigare år är 2013 och 2009.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.