Nadja Grahm ny arkitekt på Kanozi i Göteborg: ”Jag vill skapa arkitektur som håller länge”

Hon är nyexaminerad arkitekt som vill skapa hållbar arkitektur som förbättrar människors vardag och staden de lever i. Vi på Kanozi är glada att presentera Nadja Grahm, ny kollega på Kanozi i Göteborg!

Hej Nadja och välkommen till oss! Du kommer direkt från skolan, var har du studerat?

– Jag läste arkitektur på Lunds tekniska högskola. Året mellan kandidatexamen och masterexamen jobbade jag på AG arkitekter i Stockholm.

Hur kommer det sig att du hamnade i Göteborg och på Kanozi?

– En vän till mig gjorde praktik på malmökontoret och berättade om den trevliga stämningen och de spännande projekten hon fick arbeta med. Jag kommer ursprungligen från Göteborg och ville flytta tillbaka hit så jag sökte mig till Kanozi.

Varför ville du bli arkitekt?

– Främst för att det är ett väldigt kreativt yrke, samtidigt som kreativiteten måste förhålla sig till vissa ramar. Den mixen gillar jag! Jag vill också skapa sådant som kommer finnas länge och  som påverkar människor i deras vardag. Samspelet mellan människor och byggnaderna eller miljön de befinner sig i är väldigt intressant.

Vad hoppas du bidra med på kontoret?

– Nya idéer som kommer utveckla våra projekt och göra dem bättre! Men såklart även en bra stämning i teamet.

 Var finner du din inspiration?

– Mycket från byggnader som redan finns. Jag inspireras av att tänka vad man kan addera till det befintliga och på det viset hitta egna infallsvinklar.

Har du något drömprojekt du skulle vilja arbeta med?

– Det vore spännande att få rita ett museum. I ett sådant projekt kan man ta ut svängarna och arbeta med andra typer av rumsligheter än vanliga bostads- och kontorsprojekt.

Vilket är ditt favoritprojekt signerat Kanozi?

– Masthuggskajen! Mitt examensarbete handlade om Älvstaden, så det var kul att se hur Kanozi arbetar med att utveckla Göteborg.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.