Maja Dylin nyexad arkitekt till Kanozi i Stockholm: ”Ett miljöperspektiv är viktigt i alla projekt”

Kanozis nyöppnade kontor i Stockholm växer och välkomnar nyexaminerade Maja Dylin! Med färskt perspektiv ska hon bidra med nyfikenhet, driv och ett starkt hållbarhetstänk.

Hej Maja, och varmt välkommen till Kanozi! Du är nyexaminerad arkitekt, var har du studerat?

– Under de första tre åren av utbildningen studerade jag på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet. Efter kandidatexamen praktiserade jag hos Varg Arkitekter i Stockholm och senare tog jag masterexamen i Köpenhamn vid KADK, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Varför ville du bli arkitekt?

– Det lockade med en konstnärlig utbildning med akademisk grund, jag gillar mixen av kreativitet och teori. Som arkitekt är man med att påverka hur människor bor och lever.

Hur kommer det sig att du hamnade på Kanozi i Stockholm?

– Det kändes väldigt spännande att få vara med från början. Jag har genom vänner hört mycket gott om företaget, bland annat att kollegorna är väldigt duktiga och härliga att arbeta med.

Hur har den första tiden varit?

– Nu har jag arbetat här i två veckor och trivs bra. Just nu arbetar jag med ett ombyggnadsprojekt i Sundbyberg.

Vilka typer av projekt tycker du bäst om?

– Bostadsprojekt är roliga! Att vara med redan i idéstadiet i projekt är också extra givande.

Vad hoppas du kunna bidra med på kontoret?

– Nyfikenhet och stort driv. Eftersom jag är nyexaminerad så känns det spännande att få testa på olika typer av projekt.

Vad är viktigt för dig när det gäller arkitektur?

– Att höja kvaliteten i våra städer genom god och hållbar arkitektur. Det är viktigt att alltid ha ett miljö- och framtidsperspektiv i åtanke och att bygga för människan.

Har du något drömprojekt?

– Jag skulle gärna vilja arbeta med scenrum, exempelvis en teater. Det verkar spännande att skapa rum som är flexibla och som kan påverka föreställningens utformning och atmosfär. I ett sådant projekt får man verkligen ta ut svängarna och vara kreativ.

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.