Inredningsdesign från Kanozi vinnare till Årets Växtinredning 2018

På Svenska Hus nya regionkontor i Malmö har Kanozi designat kontorsmiljön med unika växtinstallationer i taket som ett utmärkande och levande inslag. Nu vinner Svenska Hus och Levande interiör, som är specialiserade på växtinredning för kontor och arbetsplatser, utmärkelsen Årets Växtinredning 2018.

– Det är en unik lösning som blir till ett grönt rum i staden, en pausyta med inspiration långt utanför kontoret. Vi tycker det är fantastiskt roligt att designen och sedan genomförandet har lett fram till utmärkelsen, säger Anna Harrysson, arkitekt på Kanozi.

Priset Årets Växtinredning delas årligen ut av Nordic Green, en skandinavisk branschorganisation för växtinredning och service, och prisar växtinredningslösningar med utmärkande kreativitet och originalitet. Svenska Hus regionkontor i Malmö, som Kanozi designat, är 2018 års vinnare.

– Bra inredningsdesign harmoniserar med läget på själva fastigheten. I Svenska Hus kontor har vi gjort pentryt till en grön och urban cafémiljö och strax utanför byggnaden finns en park, idén är att den gröna känslan följer med in i fastigheten.

Svenska Hus uppskattar vinsten stort. ”Reaktionerna är enbart positiva på den nya grönskande miljön och vi är oerhört nöjda med resultatet”, säger Daniel Evertsson, fastighetsutvecklingschef, i ett pressmeddelande.

Nordic Green skriver om projektet: ”Växtligheten ger en lugn och skön känsla i utrymmen för avkoppling och i kombination med en kraftfull och tidsprogrammerad belysning får man en härlig utomhuskänsla på kontoret.”

Arbetsgruppen på Kanozi är Anna Harrysson, Lucy Roth och Oliver Lühr.

Årets Växtinredning

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad vi arbetar med, spännande nyheter och aktualiteter.

Genom att klicka på skicka godkänner du att vi använder din e-mail till utskick. Läs mer i vår integritetspolicy.